Cezaevlerinde kreş, anaokulu ve lise açılacak!

Cezaevlerinde annesinin yanında kalan 3-6 yaş grubu çocuklar için kreş ve anaokulu, cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklu çocuklarla gençler için de lise ve meslek lisesi kurulacak.

EĞİTİM 07.03.2020, 10:40 07.03.2020, 11:13
Cezaevlerinde kreş, anaokulu ve lise açılacak!

Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek lisesi kurulması için harekete geçti.

Öte yandan, Adalet Bakanlığı, açık ortaokul ve lise öğrencisi durumunda olan tutuklu ve hükümlülere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları sağlayacak. 

Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile ayrıntılı bir eğitim ve öğretim işbirliği protokolü imzalamak için hazırlanıyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 9 Mart Pazartesi günü imzalayacağı işbirliği protokolü kapsamında Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde annesinin yanında kalan 3-6 yaş grubu çocuklar için kreş ve anaokulu, cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklu çocuklarla gençler için de lise ve meslek lisesi kuracak. 

Diğer yandan, açık cezaevleri ve çocuk eğitimevlerinde bulunan hükmülülerin faydalandığı mesleki eğitim merkezine devam etme olanağına kapalı cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler de sahip olacak. Protokol dâhilinde işyurtlarında bulunan hükümlü ve tutukluların, kurum içinde 4 seneye kadar örgün eğitim veren mesleki eğitim merkezinde hem çalışıp hem de eğitimlerini sürdürmeleri ve burada lise bitirme fark derslerini de alarak lise diplomasına sahip olmaları sağlanacak. 

Binlerce hükümlü yararlanacak

Söz konusu protokol dâhilinde açık ortakokul ve açık lise programını sürdürecek tutuklu ve hükümlülerin, aldıkları temel dersler için "Destekleme Yetiştirme Kursları" açılması, her bir ders için ceza infaz kurumuna gelecek branş öğretmenlerinin yüz yüze eğitim sunmaları ve örgün yöntem uygulanarak eğitim-öğretim kalitesinin iyileştirilmesi sağlanacak. 

Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklulardan yaklaşık 60 bininin mesleki eğitim merkezlerinde, 40 bininin diğer öğretim programlarından aktif olarak yararlanacağı tahmin ediliyor. 

Yorumlar (0)