Bursa’dan örnek proje: Tatil köyü değil okul bahçesi!

“Neşeli Havuzlar Mutlu Çocuklar” düşüncesi kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan portatif yüzme havuzları, okul bahçelerini tatil köyüne çevirdi. 5 ilçede yer alan 5 okulun bahçesine konulan portatif havuzlarda çocuklar hem aquaparkta eğlenirken hem de yüzme eğitimi alıyor.

EĞİTİM 25.07.2022, 16:55 26.07.2022, 14:47
Bursa’dan örnek proje: Tatil köyü değil okul bahçesi!

Spor konusunda bir marka haline gelen Bursa’da, bu faaliyetin en küçük alanlara yayılması ve 7’den 70’e kadar her kesimin sporla bir araya gelmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, yaz döneminde çocuklar ile ilgili örnek bir projeyi devreye soktu.

5 ilçeye 5 havuz kuruldu

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yönetiminde gerçekleştirilen “Neşeli Havuzlar Mutlu Çocuklar” projesi kapsamında Nilüfer’de Ahmet Uyar İlkokulu, Osmangazi’de İnönü Ortaokulu, Mudanya’da İkbal-Betül Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu, Gemlik’te Şehit Mehmet Koray Pınar Ortaokulu ve Yıldırım’da Gülhanım Karasu İlkokulu bahçesi içerisine portatif yüzme havuzları konuldu.

Yüzme eğitimleri ücretsiz veriliyor

Yarı olimpik yüzme havuzlarına benzer olan 12x24 metre boyutlarında ve 1.20 metre derinliği bulunan havuzların haricinde, aynı bölge içerisinde çocukların yaz tatillerini keyifli bir havada geçirebilmeleri adına spor ve oyun alanları da kuruldu. Ağustos ayının son gününe kadar sürdürülecek olan proje kapsamında, uzman eğitmenlerle beraber 6-13 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz şekilde yüzme eğitimleri de veriliyor.

Tatili okul bahçesinde yaşıyorlar

Proje kapsamında yaklaşık 6 bin çocuğun yüzme sporuyla bir araya gelmesi planlanırken, Yıldırım ilçesinde bulunan Gülhanım Karasu İlkokulu bahçesinde ise bir aquaparkı oluşturuldu. Yüzme eğitimine katılım sağlamak istemeyen çocuklar, kurulan kaydıraklı havuzlarda eğlencenin doruklarına ulaştı. Eğitim aralığı süresince zaman zaman isteksiz şekilde gittikleri okullarına bu defa da büyük bir heyecan ve istekle koşan çocuklar, okul bahçesinin içerisinde tatil köyündeymiş gibi vakit geçiriyor.

Yorumlar (0)