Bursa’daki Azerbaycanlı öğrencilere Karabağ jesti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Azerbaycan ziyaretinden dönerken getirdiği Karabağ toprağını şehirdeki Azerbaycanlı öğrencilere hediye etti. 

EĞİTİM 27.07.2021, 11:59 27.07.2021, 16:00
Bursa’daki Azerbaycanlı öğrencilere Karabağ jesti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, temaslarda bulunmak amacıyla Haziran 2021’de Azerbaycan’a ziyaret düzenlemişti. Ziyareti sırasında 28 sene sonra işgalden kurtarılan Karabağ’a da uğrayan Aktaş, Türkiye’ye dönerken Karabağ toprağı getirdi. 

Karabağ hasretini gidermek için toprak getirdi 

“Azerbaycanlı öğrencilerimizin Karabağ hasretini gidermek için vatanlarından toprak getirdik.” diyen Başkan Aktaş, kendisini makamında ziyaret eden Azerbaycanlı öğrencilere toprağı hediye etti. Öğrencilerin, 28 sene sonra vatan toprağına kattıkları Karabağ’ın hatırasını alırken duygusal anlar yaşadıkları görüldü. 



“Allah, Azerbaycan’ı da Karabağ’ı da esen eylesin” 

Başkan Aktaş: “Azerbaycan’a giderken Karabağ toprağı getirmek için söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah, Azerbaycan’ı da Karabağ’ı da esen eylesin. Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin kardeşliği ve birlikteliği daim olsun. Bu topraklar, Azerbaycanlı kardeşlerimize özgürlüğün armağanı olsun.” 

“44 günlük savaşta zafer kazandık, 28 senelik hasret son buldu” 

Azerbaycanlı öğrenciler adına Karabağ toprağını alan Bursa Uludağ Üniversitesi Azerbaycan kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Latife Naghdaliyeva, “Ülkemiz 44 günlük savaşta zafer kazandı, 28 senelik hasretimiz son buldu. İnşallah bir gün Karabağ topraklarına kavuşup hasretimizi giderebileceğiz ama o zamana kadar Aktaş’tan gelen toprağın mutluluğunu yaşayacağız.” 

Yorumlar (0)