Burs ve öğrenim kredisi başvurulara açıldı

2020-2021 eğitim öğretim dönemini kapsayan burs ve kredi başvurularının 28 Ekim 2020 ve 3 Kasım 2020 tarihleri arasında e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilecek. 

EĞİTİM 28.10.2020, 11:19 29.10.2020, 17:44
Burs ve öğrenim kredisi başvurulara açıldı

2020-2021 eğitim öğretim dönemini kapsayan burs ve kredi başvurularının alınmaya başladığı duyurusu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ÖSYM'ye (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) girerek ilk kez bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan adaylar ile halihazırda bir yükseköğretim programında okuyan ara sınıf öğrencileri ile yurt dışında okuyan Türk öğrencilerinin burs ve öğrenim kredi başvurularının başladığı duyuruldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının açıklamasında, burs ve öğrenim kredisi hakkından faydalanmak isteyenlerin 28 Ekim 2020 - 3 Kasım 2020 tarihleri arasında e-Devlet kapısı üzerinden başvuruda bulunması gerektiği belirtiliyor.

Son gün 3 Kasım Salı

3 Kasım 2020 Salı günü saat 23.59’a kadar alınacak başvurular, saatler 00.00'ı gösterdiğinde sistem tarafından otomatik olmarak kabul edilmeyecek. Başvurular e-Devlet kapısı üzerinden yapılacak. Bütün öğrenciler, e-Devlet kapısındaki başvuru indeks sayfasını okuyacak ve onaylacak. Başvurusunda değişikliğe gitmek isteyen öğrenciler, son gün olan Salı günü saat 23.59'a kadar bilgilerini değiştirebilecek.

Başvuru esnasında öğrenciler tarafından beyan edilen ekonomik durum, sosyal ve başarı durumu bilgilerinin ise Gençlik ve Spor Bakanlığınca kamu kurumları vasıtasıyla teyidi yapılacak. Yapılan araştırma ve değerlendirme sonrası mevzuata uygun durumdaki öğrencilerin burs veya öğrenim kredisi başvuruları kabul edilecek ve tahsis gerçekleştirilecek. 

Öğrenim bilgileri kesinlikle hatasız olmalı 

Burs ve öğrenim kredi başvuruları e-Devlet kapısında bulunan YÖKSİS'e (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) kayıtlı öğrenim bilgilerine bakılarak kabul edileceği için öğrencilerin kesinlikle YÖKSİS’te yer alan öğrenim bilgilerinin tam olması, eksiğinin bulunmaması ve doğru olması gerekiyor.

Öğrencilerin başvuru esnasında hiçbir problem yaşamaması için ilk olarak e-Devlet kapısına giderek okul ve bölüm, hazırlık ve kayıt dondurma bilgilerinin tamamını dikkale kontrol etmeleri, bilgilerinde yanlışlık bulunan öğrencilerin kayıtı oldukları üniversitelerin Öğrenci İşleri Birimiyle irtibat kurarak hatayı YÖKSİS üzerinden düzelttirmeleri şart. Doğru olmayan ya da eksik olan öğrenim bilgisi ile burs ve öğrenim kredi başvurusunda bulunan öğrencilerin başvuruları ise beyan ettiği bilgiler üzerinden değerlendirilip karar verilecek.

Yorumlar (0)