Bugün son gün… Öğrencilerin tatil heyecanı! 

Türkiye genelindeki milyonlarca öğrenci, 11-15 Nisan tarihleri arasını kapsayan ikinci ara tatil dönemi öncesi son okul gününü bugün tamamlıyor. 

EĞİTİM 08.04.2022, 09:56 09.04.2022, 11:39
Bugün son gün… Öğrencilerin tatil heyecanı! 

Ortaokul ve daha alt sınıflardaki öğrencileri kapsayan ikinci ara tatil resmi olarak 11 Nisan Pazartesi günü başlayacak, 15 Nisan Cuma günü ise son bulacak. Tatil öncesi bugün son kez okula giderek ders başı yapan öğrencilerde ise tatil heyecanı başladı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci, 7 gün boyunca dinlenerek, daha motive bir şekilde okullarına dönecek. 

Eğitimler bu sene yüz yüze gerçekleştiriliyor

Dünya genelinde yaşanan pandemi süreci sebebiyle çeşitli tedbirleri hayata geçiren Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık 1,5 senelik bir dönemin ardından bu seneki eğitim-öğretim sezonunu yüz yüze olarak başlatma kararı almıştı. 

İlk ara tatil 15 Kasım’da başlamıştı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ilk ara tatil dönemi 15-19 Kasım 2021 olarak duyurulmuştu. Milyonlarca öğrenci ara tatile ise 24 Ocak’ta çıkmış, 4 Şubat’ta ise yeniden ders başı yapmıştı. Bu sezonun ikinci dönemi ise 17 Haziran’da tamamlanacak ve öğrenciler karnelerine kavuşacak. 

Ara tatil sürecinde öğretmenler mesleki gelişim eğitim alacak

Ara tatil sürecinde öğretmenler de mesleki gelişimlerine devam edebilmek adına eğitimlerine devam edecek. Gerçekleştirilecek olan eğitimler, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden sağlanacak. 

Yorumlar (0)