Bu bölümde karşılıksız burs veriliyor!

KSÜ'de tekstil mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere karşılıksız burs verilecek.

EĞİTİM 22.07.2019, 19:21
Bu bölümde karşılıksız burs veriliyor!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Can "Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünü tercih eden öğrencilere, 4 yıl boyunca 500 lira karşılıksız burs verilecek." müjdesi verdi.

KSÜ (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Tekstil Mühendisliği Bölümünü tercih eden öğrencilere, KMTSO (Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası) tarafından 4 yıl boyunca 500 lira karşılıksız burs verileceğini bildirdi.

Üniversitenin Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, ulusal ve uluslararası platformda şehrin ve üniversitenin bilinirliğini artırmak için çalıştıklarını anlattı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, "Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünü tercih eden öğrencilere, 4 yıl boyunca 500 lira karşılıksız burs verilecek." dedi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 2014 senesinden bu yana süren bu desteğin önemine ve kıymetine vurgu yaptı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş ve diğer illerden öğrencilerin üniversitelerini tercih etmeleri için tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrenci sayısı hızla azalıyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Korkmaz da bölüme ilişkin bilgiler aktardı ve bölümü tercih eden öğrenci sayısının hızla azaldığına dikkatleri çekti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Korkmaz, Türkiye'de tekstil sektörünün ihracattaki payının yüzde 16 olduğunu ve sektörde kalifiye eleman ihtiyacının hayli yüksek olduğunu söyledi.

Nitelikli iş gücü eksikliği bulunuyor

Sektörde nitelikli iş gücü eksikliğinin önemli bir sorun olduğunu söyleyen Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ökkeş Balsuyu ise şöyle konuştu:
"Tekstil sektöründe nitelikli iş gücü sorunu yaşanırken teknik tekstil Avrupa'da geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Türkiye'de ise tekstil mühendisliğine ilgi her yıl daha da azalıyor."

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ökkeş Balsuyu, KSÜ Tekstil Mühendisliği Bölümünü tercih eden öğrencilere Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından burs sağlanacağı bilgisini verdi.

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında daha sonra Dr. Öğretim Üyesi Gaye Kaya tarafından tekstilin Türkiye'deki yeri, ihracattaki payı ve tekstil mühendisliği bölümü çalışma alanları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunları Hüseyin Yıldız ve Ceren Başak Sungur da bölüm ve meslekle ilgili sunum yaptılar.

Yorumlar (0)