Birinci ve beşinci sınıfların e-kayıtları tamamlandı

MEB, ilkokul birinci ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin e-kayıtlarını tamamladığını duyurdu. Öğrencilerin kaydolduğu okullar e-Devlet ve e-Okul üzerinden görüntülenebilecek. 

EĞİTİM 05.07.2021, 16:58 05.07.2021, 17:03
Birinci ve beşinci sınıfların e-kayıtları tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-22 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa ve ortaokul beşinci sınıfa gidecek öğrencilerin yerleştirildiği okulları ilan etti. e-Kayıt ile kayıtların tamamlandığını duyuran MEB, sonuçların e-Devlet ve e-Okul'dan öğrenilebileceğini aktardı. 



Kayıtlarda MERNİS kullanıldı 

MEB, yaptığı açıklamada, kayıtlar yapılırken Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) kullanıldığını açıkladı. Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada mecburi ilköğretim çağında olan 1 milyon 536 bin 413 çocuğun birinci; 1 milyon 308 bin 352 çocuğun ise beşinci sınıfa kaydettirildiği bildirildi. Kayıt öncesinde birinci sınıflara bir seçenek sunulmazken beşinci sınıf öğrencilerinin velilerine ise imam hatip, özel ortaokul ve ortaokul seçenekleri sunulmuştu.  

Ortaokul tercihlerini yaparak MEB’e internet üzerinden bildiren beşinci sınıf öğrencilerinin ortaokullara yerleştirildiği bildirilirken imam hatip ve özel ortaokul tercihlerinde bulunan kişilerin istedikleri okul ile görüşebilecekleri aktarıldı. 

Yorumlar (0)