Birinci dönem sınavları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün yaptığı paylaşımda, birinci dönem sınavlarının 31 Aralık'tan sonra gerçekleştirileceğini duyurdu.

EĞİTİM 19.11.2020, 15:25 20.11.2020, 15:44
Birinci dönem sınavları ne zaman yapılacak?

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının tekrar patlak vermesi üzerine yeniden uzaktan eğitim sistemine geçildi.

Resmî, özel, yaygın ve örgün olmak üzere bütün eğitim-öğretim faaliyetlerinin, 20 Kasım-4 Ocak tarihleri arasında uzaktan eğitim sistemi ile yürütüleceği ifade edildi. 31 Aralık gününe kadar uzaktan ya da yüz yüze herhangi bir sınav yapılmayacağı, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) seyrine göre sınavlara ilişkin planlamaların yapılacağı ve öğrencilere iletileceği bildirildi. 

Sınavlara ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin sağlıklarının korunması için sınavların ertelendiğini ifade etti.

Bakan Selçuk, öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde dersleri takip etmeleri ve bol bol tekrar yapmaları gerektiğine dikkat çekti.

Selçuk, birinci dönem sınavlarının 31 Aralık gününden sonra gerçekleştirileceğini belirtti.

Sınavların iptal olmadığını, yalnızca "ertelendiğini" kaydeden Selçuk, öğrencilerin okumaya ve çalışmaya devam etmelerine yönelik çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)