Bir ilkokul öğrencisinin çantası en az 200 liraya doluyor 

Velilerin, bir ilkokul öğrencisinin okul ihtiyaçlarını en ucuz 200 TL’ye alabildiklerini belirten 36 senelik kırtasiyeci Ali Kemal Eğilmez, kaliteli ürün alınması konusunda uyardı. 

EĞİTİM 03.09.2021, 09:51 04.09.2021, 09:27
Bir ilkokul öğrencisinin çantası en az 200 liraya doluyor 

Okulların 6 Eylül’de açılacağının duyurulmasıyla veliler de okul alışverişlerine başladı. Öğretmenler tarafından velilere gönderilen listelerde yer alan eksikliklerin giderilmesi amacıyla çarşıya çıkan aileler, en çok kırtasiye alışverişlerinde zorlanıyorlar. Bir ilkokul öğrencisinin çantasının “en ucuz” ürünlerle ancak 200 TL’ye doldurulabildiğini belirten 36 senelik kırtasiyeci Ali Kemal Eğilmez, durumun veliler için zor fakat kendileri için bir nebze daha iyi olduğunu ifade ediyor. 



“Bildiğiniz yerden, kaliteli ürün alın” 

Kayseri’de kırtasiyecilik yapan Ali Kemal Eğilmez: “Tabi geçen seneye ve bir önceki seneye göre bu sene daha umutluyuz. 2 senedir yapamadığımız satışın bir kısmını yapmak istiyoruz. Şu anda anaokulu ve birinci sınıfların dersleri var. Okuldan defter, kalem, silgi, 12’li kuru boya, 12’li sulu boya, 12’li pastel boya, suluk, çanta, beslenme çantası gibi ürünler isteniyor. Sağlık şartlarına uygun olan, kaliteli ürünlerin alınması durumunda bir ilkokul öğrencisinin ilk alışverişlerinin 200 TL civarında tuttuğunu söylemek mümkün. Bizim ürünlerimizin tümü CE belgeli. Kaliteli ürünler ve kanserojen maddeler içermiyorlar. Velilerimiz de alışveriş yaparken bildikleri yerlerden, kaliteli ürünleri almalılar.” 



“Pandemi boyunca satış yapamadık” 

Eğilmez: “Pandemi döneminde kırtasiyeciler olarak satış yapamadık. Elimizde çok fazla ürün kaldı. Bu sebeple bu sene ürünlere çok zam gelmedi. Kırtasiyecilerin pek çoğu da ürünlerin üzerine çok fazla kar koymadık. Koyamadık. Elimizde ürün var ve bunların satılması gerekiyor. Halkımızın sağlığı için kaliteli ürünler satmaya çalışıyoruz. Velilerimiz de ürünleri alırken markalarına, CE belgelerine, son kullanma tarihi varsa bunlara dikkat etsinler. Bizim ekmeğimizin kaynağı yavrularımız. Hepsine yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum.” 

Yorumlar (0)