Binlerce kişi sınava girecek

Daha önce koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen YÖKDİL sınavı Pazar günü 41 ilde ve toplam 47 sınav merkezinde 10.15'te başlayacak. 

EĞİTİM 27.02.2021, 12:57 28.02.2021, 10:43
Binlerce kişi sınava girecek

Saat 10.00'dan sonra sınav merkezlerine gelen adaylar binalardan içeri alınmayacak. Adaylara sınavda 80 soru için 180 dakika süre tanınacak.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), tarafından 2020’de yapılması planlanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri sebebiyle 2021'e ertelenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL/2) yarın yapılacak.

4 yabancı dilde sınavlar olacak

Adaylar tercihlerine göre sosyal bilimler, fen bilimleri ile sağlık bilimleri alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sınava tabi tutulacak
Adaylar, sınava giderken yanlarında sınav giriş belgeleri, nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını bulunduracak.

Nüfus müdürlükleri açık olacak

Sınava girecek olan adayların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için nüfus müdürlükleri de Pazar günü hizmet verecek. 
Nüfus cüzdanı, sınava giriş belgesi, T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayanlar sınava kabul edilmeyecek. Nüfus cüzdanı olmayan veya kimlik kartını kaybeden adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için nöbetçi nüfus müdürlükleri açık olacak.
Adaylar, açık tutulacak nüfus müdürlüklerinin adresine ÖSYM'nin internet sayfasından erişebilecekler.

Koronavirüs önlemleri alınacak

ÖSYM, koronavirüs salgınına karşı sınav tedbirleri alacak. Bu durumda, sınav binaları temizlenerek dezenfekte edilecek.
Adaylara, sınava girmeden önce sınav merkezlerinin önünde maske ve dezenfektan dağıtılacak. Adaylar, isterlerse kendileri dezenfektanlarını yanlarında getirebilecek. Adayların yanı sıra sınav görevlilerine de lateks eldiven ile maske ve dezenfektan dağıtılacak. 

HES koduyla taranacak

Kovid-19’a yakalanan veya temaslı olan adaylar HES koduyla takip edilerek sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacak. Adaylar ile sınav görevlilerinin koronavirüs durumları, HES kodları yardımıyla takip edilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaklar

ÖSYM tarafından yarın yapılacak olan YÖDKİL sınavına katılacaklar adaylar ile bu kişilerin yanlarında gelecek bir refakatçi ve sınav görevlileri, sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak. 
 

Yorumlar (0)