Bilim Kurulu kaynakları açıkladı: Okullara ilişkin kritik tavsiye!

Koronavirüs Bilim Kurulu kaynakları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında okulların tamamen açılmasının bir süre daha ertelenmesine yönelik tavsiye kararı alındığını ifade etti. 

EĞİTİM 17.11.2020, 11:00
Bilim Kurulu kaynakları açıkladı: Okullara ilişkin kritik tavsiye!

Koronavirüs Bilim Kurulu dün yeni tedbirler için toplanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engelleyici somut önlemlerin uygulanmasının önerilmesine ilişkin karar verildiğini ifade etti.

Bakan Koca'nın bu ifadelerinden sonra söz konusu somut önlemlerin ne olacağı merak konusu haline geldi. 

Restoranlara ilişkin tavsiye kararı 

Bilim Kurulu kaynaklarından alınan bilgiye göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinin ilk zamanlarında olduğu gibi restoranların "paket servis" veya "al-götür" şeklinde faaliyet göstermesinin önerildiğini belirtti. Söz konusu kaynaklar, restoranlarda seyrek masa düzeninin sağlanmadığını, sosyal mesafeye riayet edilmediğini, bu nedenle insanlar arasındaki temasın arttığını ifade etti. 

Düğünlere yasak gelecek mi?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle oyun oynamanın yasak olduğu kıraathanelerin kapatılması için tavsiye kararı alındığını kaydeden kaynaklar, düğünlerin "nikâh" adı altında düzenlenmesine karşı daha net hamlelerde bulunulmasına karar verildiğini aktardı. 

Okullar açılacak mı?

Kaynaklar, okulların tamamen açılmasının bir süre daha ertelenmesine yönelik tavsiye kararı alındığını da belirtti. Sokağa çıkma kısıtlamasının yer almadığı tavsiye kararları, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında görüşülecek.

Yorumlar (0)