Beklenen gün geldi! Yüz yüze eğitim başladı

Türkiye'de okul öncesi ve birinci sınıflar için yüz yüze eğitim başladı. 

EĞİTİM 21.09.2020, 08:52 21.09.2020, 10:00
Beklenen gün geldi! Yüz yüze eğitim başladı

Türkiye'de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en çok etkilediği alanlardan biri de eğitim oldu. 

2020-2021 eğitim-öğretim dönemi, 31 Ağustos günü uzaktan eğitim ile başlatılmıştı. 

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından alınan karar ile okul öncesi ve birinci sınıflar için bugün yüz yüze eğitime geçildi. 

Uyum programının, okul öncesi ile ve birinci sınıf öğrencileri için "bir gün yüz yüze eğitim" olarak gerçekleştirileceği ifade edildi. 

Türkiye'de öğrencilerin yüz yüze eğitim almaları zorunlu değil. Ebeveynler, herhangi bir başvuru yapmadan kendi iradesi ile öğrencinin uzaktan eğitime devam etmesini sağlayabilir. 

21-25 Eylül tarihleri arasında uyum programı için hangi günün belirleneceğine okul yönetimleri, öğretmenlere beraber karar verecek.

Uyum programı kaç saat olacak?

Okul öncesinde uyum programı, 30'ar dakikadan meydana gelen 5 etkinlik saati şeklinde düzenlenecek. Söz konusu program, bir gün olarak planlanacak.

İlkokul birinci sınıflarda uyum programı, 30'ar dakikadan oluşan 5 ders saati şeklinde gerçekleştirilecek. Söz konusu programda, 10'ar dakikadan meydana gelen teneffüsler olacak. Uyum programı, ilkokul birinci sınıflar için de bir gün olacak şekilde düzenlenecek. 

Koronavirüs önlemleri nasıl olacak?

Sınıf kapasitesinin mümkün olduğunca sosyal mesafe önlemlerine uygun olarak iki farklı gruba bölünmesi sağlanacak. Grupların uyum programı, iki farklı günde gerçekleştirilecek. 

Öğrencilerin teneffüs saatlerinde sosyal mesafe kuralına riayet etmeleri için gereken özen gösterilecek. 

En çok merak edilen soru: Uyum haftasından sonra ne olacak?

Uyum programının tamamlanmasından sonra ne olacağı herkes tarafından merak ediliyor.

28 Eylül-2 Ekim haftası ile sonrasında öğrenciler için haftada iki gün yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek. Bir günde yine 30'ar dakikadan meydana gelen 5 ders saati olacak. 

Ders saatlerinin arasında yine teneffüsler olacak. Söz konusu teneffüsler, 10 dakika yapılacak. 

Dinlenme aralarında öğrencilerin sosyal mesafe kuralına uymalarının sağlanması için okul yönetimleri tarafından gereken önlemler alınacak.

Bunun için nöbet görevi gibi yöntemlere başvurulacak. 

Yorumlar (0)