Bazı illerde okullar açılacak mı? Açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde başlatılan normalleşme sürecinde bazı illerde okulların açılıp açılmayacağına ilişkin, "Bazı illerimizde hiç vaka yok. Bazı illerimizde çok vaka var. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna hazırız." dedi.

EĞİTİM 10.05.2020, 12:10 10.05.2020, 12:12
Bazı illerde okullar açılacak mı? Açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde başlatılan normalleşme sürecinde bazı illerde okulların açılıp açılmayacağına ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Selçuk, "Bazı illerimizde hiç vaka yok. Bazı illerimizde çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna hazırız." ifadelerini kullandı.

Selçuk'un açıklamalarından önemli satır başları şöyle: 

"Sadece Türkiye'nin iyileşmesi yetmiyor"

"Dünya genelinde okulların açılış raporlarını takip ediyoruz. Türkiye'nin sağlık açısından verilerin neler gösterdiği, Bilim Kurulu'nun neler söyleyeceği önemli. Sadece Türkiye'nin iyileşmesi yetmiyor. Hepsini analiz ediyoruz."

"Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması Eylül'e kalır"

"Bizim için 1 Haziran hedef. Hayatın normalleşmesini istiyoruz. Bilimin bir yol göstericiliği var. Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması Eylül'e kalır. Ya da kısmı kısmı açılmalar olabilir. Seçeneklere bakıyoruz. Listelerimizi oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığı tek başına karar almıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı hep beraber karar alıyoruz."

"İllere göre okulların açılımı olursa buna hazırız"

"Bazı illerimizde hiç vaka yok. Bazı illerimizde çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna hazırız. Okula dönüşten sonraki bir yılın her anlamda hazırlığını yapıyoruz. Velilerin endişelerini dikkate alıyoruz. Öğrencilerden okulların açılması yönünde talep alıyoruz."

Yorumlar (0)