'Bana ihtiyaçları var' diyerek 4 öğrencisi için şehirden köye taşındı

Amasya’da sınıf öğretmenliği yapan Fazilet Koçak, Kovid-19 nedeniyle ihtiyacı olduğunu düşündüğü 4 öğrencisi için şehir merkezinden köye taşındı ve boş bir evi sınıfa çevirdi.

EĞİTİM 12.04.2021, 09:58 12.04.2021, 17:59
'Bana ihtiyaçları var' diyerek 4 öğrencisi için şehirden köye taşındı

Amasya’da, Ziyaret TOKİ ilkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak 19 yıldır görev yapan Fazilet Koçak, Kovid-19 virüsünün Türkiye’deki ilk günlerinde okulların tatil edilmesi sebebiyle harekete geçti.

Öğrencileri için şehirden köye taşındı

Okulların tatil edilmesi sebebiyle öğrencilerin derslerinden geri kalacağını düşünen Fazilet Koçak, 2 çocuğuyla beraber köye taşındı. Ziyaret beldesine bağlı olan Saraycık Mahallesine taşınan Koçak, daha öncel lojman olarak kullanılan boş bir evi, köydeki vatandaşlar ve öğrenci velileriyle birlikte sınıfa dönüştürdü. 3 ay boyunca yüz yüze derslerini burada gerçekleştiren Koçak, diğer öğrencilerine ise internet üzerinden ders verdi.

Eşinin de yardımlarıyla bütün zamanını 13 öğrencisinin eğitimi ve dersleri için harcamaktan mutlu olduğunu söyleyen Koçak, onların kendisine ihtiyaçları olduğunu söyledi ve şunları kaydetti:

“Bazı öğrencilerin yaşı çok küçük, bazıları geç okumaya geçmişti. Bu sebeple bazılarının yüz yüze eğitime biraz daha ihtiyaçları olduğunu gördüm. Gerçekten bana ihtiyaçları olduğunu düşündüm. Sancılı geçen ilk üç ayı rahat bir biçimde atlattık.”

Köydeki vatandaşlardan Emine Tokmak ve Sebiha Tokmak, öğretmen Fazilet Koçak ile beraber iyi ilişkiler kurduklarını ve bahçelerde çalışarak kiraz topladıklarını anlatarak onu çok sevdiklerini ifade ettiler. Amasya Milli Eğitim Müdürü Ömer Coşkun Fazilet Koçak’ı ziyaret ederek kutladı ve öğrencilere sorduğu sorulardan da olumlu ve özgüven dolu cevaplar aldı.











Yorumlar (0)