Bakanlık açıkladı: Malatya'nın 8 ilçesinde eğitim yeniden başlıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya’da eğitim öğretime ara verilmişti. Kentte hasar tespit çalışmaları sonucunda 8 ilçede eğitim başlanacağı açıklandı.

EĞİTİM 26.03.2023, 17:45
Bakanlık açıkladı: Malatya'nın 8 ilçesinde eğitim yeniden başlıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin etkilediği kentlerde Malatya'da eğitime belirli bir süreliğine ara verildi. Bu noktada kentte hasar tespit çalışmaları sonucunda sorunsuz olan binalarda eğitimin tekrar başlanacağı ifade edildi.

Okullar eğitime tekrar başlıyor

Okulların yeniden açılması adına gerçekleştirilen çalışmalarda sona gelindi. Bu noktada depremin ardından hasar almadığı tespit edilen olduğu Arapgir, Arguvan, Hekimhan, Pütürge, Doğanyol, Kale, Yazıhan ve Darende ilçelerinde yer alan okullarda yüz yüze eğitim işleyişi yarın başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir’in Malatya’nın 8 ilçesinde eğitim öğretime 27 Mart Pazartesi tarihinde başlayacaklarını ifade etti.

“Bazı okullarda hasarlar var”

Açıklanan ilçelerde yer alan okulların sağlam olduğunu dile getiren Özdemir, şu ifadelerde bulundu: “Umuyoruz ki önümüzdeki hafta itibarıyla Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizin köy kısımlarında eğitime başlayabiliriz. Bakanlığımızdan aldığımız bilgiye göre, bu ilçelerdeki okullarımızın çoğu sağlam durumda ve öğrencilerimiz de güvende. Ancak merkezlerinde bazı okullarımızın hasarları var ve bu okullarda vatandaşlarımız kalıyor. Bu nedenle, bu okullar için konteynerler kullanarak eğitime başlayacağız.

Zaten şu anda konteyner kentlerimizde anaokulundan lise son sınıfa kadar tüm kademelerde eğitim veriyoruz. Konteyner kentlerimizdeki okullarımızda herhangi bir hasar veya sorun yoktur. Bu nedenle, konteyner kentlerimizdeki eğitim sayısını artırmak için çalışıyoruz.”

Yorumlar (0)