"Bakana, başbakana göre eğitim olursa çocuklar denek olur"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitim sistemine ilişkin yaptığı açıklamada,  "Bakana, başbakana göre eğitim olursa çocuklar denek olarak kullanılmış olur.  4+4+4 sistemi nasıl geldi? Bana söyler misiniz böyle bir eğitim sistemi olur mu?" diyerek tepki gösterdi. 

EĞİTİM 18.01.2020, 12:21 18.01.2020, 12:25
"Bakana, başbakana göre eğitim olursa çocuklar denek olur"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Eğitim Çalıştayı'nın açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına dün hayatını kaybeden Rahşan Ecevit'i anarak başlayan Kılıçdaroğlu, "Ecevit’in kader arkadaşı, yol arkadaşı, sevgiyi saygıyı dostluğu bize öğretmiş olan aktördü rahmetli Rahşan Ecevit. Kendisini yarın netleşirse sonsuzluğa uğurlayacağız." dedi.

"Betül Kaçar, bizim yetiştirdiğimiz bir değer"

Kılıçdaroğlu, astrobiyoloji alanında öğretim üyesi olarak görev yapan Betül Kaçar'ın Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) evrendeki yaşam izlerini araştırmak üzere oluşturulan ekibine kabul edilmesine ilişkin, "Betül Kaçar, bizim yetiştirdiğimiz bir değer. Amerika’da NASA’ya dâhil edildi. Orada çalışmalara katılacak." diye konuştu. 

Eğitimin temelinde insan merakının olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Merakı sorgulamayla yan yana getirdiğimizde çocuklarımıza yaşatmış oluruz." ifadesini kullandı. 

"Böyle bir eğitim sistemi olur mu?"

Kılıçdaroğlu, uygulanan eğitim sistemine tepki göstererek, "Bakana, başbakana göre eğitim olursa çocuklar denek olarak kullanılmış olur. Alfabede neredeyse harf kalmayacak. 4+4+4 sistemi nasıl geldi? Bana söyler misiniz böyle bir eğitim sistemi olur mu?" açıklamasını yaptı. 

"Üniversite sınavlarında sonuçları gördük"

Eğitimci olmayanların eğitim sistemini belirlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün öğretmenlerin karşı çıkması gerekirdi. Sadece kendi çocuğumu düşünmüyorum. Benimle aynı siyasi görüşü paylaşmayanların da çocuğunu düşünüyorum. Sonuçları ne oldu? Üniversite sınavlarında sonuçları gördük." dedi. 

"Eğitime ayırdığımız kaynaklar yetersiz"

Kılıçdaroğlu, eğitime ayrılan kaynakların son derece yetersiz olduğunu belirterek, "Bu sorunlar yeni değil, yıllardır var. Ayşenur Özdemir diye bir öğretmenimiz var. Fizik öğretmeni. Bir dergide yer alan bir makalesinde şuna yermiş. Finlandiya'da eğitimdeki başarınızın sırrı nedir? sorusuna verdikleri yanıt: Öğretmenlerimiz..." ifadelerini kullandı. 

"Öğretmenlere birer aylık ikramiye verilmeli"

Öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesi gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "24 Kasım'da öğretmenlere birer aylık ikramiye verilmesi gerekir." dedi.

"Kapsayıcı ve eşitlikçi eğitimden yanayız"

Kılıçdaroğlu, kapsayıcı ve eşitlikçi bir eğitimden yana olduklarına dikkat çekerek, "Halen birleştirilmiş sınıflar var. Halen ikili eğitim var. Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı teknoloji liseleri kurulmalı. Ülkenin geleceği öğretmenlerin elindedir. Biz öğretmenlerimizle birlikte ileriye gitmekte kararlıyız." diye konuştu.

Yorumlar (1)
Pelin 4 yıl önce
Zaten eğitm diye birşey.bu ülkede kalmadı