Bakan Soylu'dan öğrenci servisi açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Okul servis araçları denetimlerimizi yüzde 128 arttırdık." açıklamasını yaptı.

EĞİTİM 02.01.2020, 11:57 02.01.2020, 12:58
Bakan Soylu'dan öğrenci servisi açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan "Şehir ve Güvenlik Sempozyumu"nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son yıllardaki hedeflerinin Türkiye'nin şehirlerini genel asayiş bakımından "dünyanın en güvenli şehirleri" haline getirmek olduğunu belirtti.

"İstanbul'un güvenliği, Resulayn'dan başlamaktadır"

"İstanbul'un güvenliği bugün Tel Abyat'tan, Resulayn'dan başlamaktadır." diyen Soylu, "İstanbul'un güvenliği Suruç'tan, Hatay sınırından başlamaktadır. Bu ortaya çıkan toplu yaklaşım ülkemiz için önemli ve anlamlı bir güvenlik yaklaşımına doğru itmektedir. Tehdidi kaynağında yok etme anlayışı bugünkü konuma ulaşmamızda önemli bir etkendir. Batı teröre karşı savunmayı şehirlerinde kurgularken, en az can kaybına razıyken biz bugün saldırının düşünüldüğü yerleri hedefliyoruz, olayın oluşmasını engelliyoruz. 2018 yılında 361, 2019 yılında 281 terör olayı oluşmadan güvenlik güçlerimiz engelledi" ifadelerini kullandı.

"Okul servis araçları denetimleri artırdık"

"Okul servis araçları denetimlerimizi yüzde 128 arttırdık." diyen Bakan Soylu, "Geleceğin sürücülerini yetiştirmekten, uyuşturucu konusunda bilinçlendirmeyi arttırarak kullanımını azaltmaya kadar pek çok başlıkta eğitim faaliyetlerine ağırlık vererek geleceğin suç ve güvensizlik oranını aşağı çekmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)