Bakan Selçuk’tan milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2 Temmuz’dan itibaren yaz süresince okulların her okulun ihtiyaçlarına göre düzenlenmek üzere, öğrencilere destek olmak için yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı zamana kadar açık olacağını ve öğrencilerin gönüllü olarak buradaki takvime göre eğitimlere katılıp eksiklerini tamamlayabileceklerini kaydetti.

EĞİTİM 01.06.2021, 10:48 01.06.2021, 11:24
Bakan Selçuk’tan milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama

Milli Eğitim Bakanı düzenlemiş olduğu basın toplantısında “Okullarımız 2 Temmuz itibarıyla yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe dek okulların fiziksel olanaklarından yararlanmak isteyen öğrenciler için açık olacak.” şeklinde konuştu.

"Yaz boyunca okullar açık olacak"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni normalleşme kararlarıyla birlikte okullardaki eğitime ilişkin son duruma dair de bilgi verdi. Selçuk konuya ilişkin şunları söyledi:

“Yaz süresince çocuklarımızı okullarda ağırlayacağız. İsteyen öğrencilere akademik programlar, isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler sunabileceğiz. 1. sınıftan 2. sınıfa geçen öğrencilerimiz için okuma yazma taraması yapılacak. Elde edilen tarama sonuçlarına göre ihtiyacı belirlenen öğrencilere ek materyal ve ek ders desteği verilecek. Liseler için ise kritik kazanımlar taraması hazırlandı. Tespitler doğrultusunda özel programlar yapılarak öğrencilerin lise eğitimlerini daha da güçlü devam ettirmeleri ve üniversiteye hazırlanmalarını amaçlıyoruz. Bu süreçler her okulun ihtiyacına göre şekillenecek.”

Yorumlar (0)