Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitimde yüksek riskli bölgeler için açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitime geçiş süreci hakkında yeni bir açıklama yaptı. Pandemi nedeniyle risk taşıyan vaka sayısı riskli bölgelerle ilgili Selçuk, İlin hıfzıssıhha kurulu, sayın valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verebilir" diyerek kararı il valiliklerine bıraktı.

EĞİTİM 25.02.2021, 16:03 27.02.2021, 14:00
Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitimde yüksek riskli bölgeler için açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir süredir uzaktan eğitim olarak devam eden eğitim – öğretim sürecinin yüz yüze olarak devam etmesi hakkında yeni bir açıklama yaptı. 1 Mart’ta başlayacak olan kademeli normalleşme sürecinde okulların yüz yüze eğitime geçmesiyle beraber yüksek riskte bulunan şehirlerin ne durumda olacağı belirsizdi.

Riskli illerde, il valilikleri karar verecek

Bakan Selçuk, vaka sayısı kritik derecede yüksek olan illerde okulların açılması ya da sınav yapılmasına ilişkin konularda, il hıfzıssıhha kurulu ve vali gözetiminde özel kararlar alınabileceğini belirtti. Böylece Selçuk kritik illerdeki bu kararı, il valiliklerine bıraktı.1 Mart itibariyle mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerinde yüz yüze eğitime geçilmesine karar vermişti. Ayrıca 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin yanı sıra ilkokullarda yüz yüze eğitime, diğer sınıflarda da seyretilmiş eğitime geçilmesi konusunda da karar alınmıştı.

Öğretmen atamaları daha sonra netleşecek

Ayrıca Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı 20 bin öğretmen ataması hakkında düşüncelerini de beyan etti. Atama takvimine ilişkin çalışmalarla ilgili Selçuk, Personel Genel Müdürlüğü ile takvim ve taslak üzerine bir çalışma yapıldığını söyledi. Ekiple tekrar görüştüğünde net bir açıklama yapacağını söyleyen Selçuk, değerlendirme sonucuna göre ilerleyeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)