Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığın uzaktan eğitime hazır olduğunu ve en iyisini yapabilecekleri ancak okul ikliminin ve sınıf ortamının ruhunu ekranlara üfleyemeyeceklerini söyledi.

EĞİTİM 16.08.2020, 12:10 16.08.2020, 12:20
Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüsle Mücadele Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Ağustos'ta uzaktan eğitime başlanacağını ve 21 Ağustos'ta da yüz yüze eğitim modeline dönüleceğini duyurmuştu.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden yeni açıklama yaptı.

Mesajını bir bakan olarak değil, bir öğretmen olarak yazdığını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Lütfen dikkatli okuyun. Hem de yanınıza gelmişim de gözünüzün içine bakarak konuşuyormuşum gibi okuyun." diyerek uzaktan eğitimin soğukluğunu ve eksik yönlerini sıraladı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimi tarif ederken, çocuğun iç çekişini, kahkahasını, "Öretmenim..." deyişini duyarak yapıldığını, öğretmenin de öğrencisinin saçını okşayarak, omzuna dokunarak, çaktırmadan kaş göz işaretiyle uyararak, birlikte eğlenerek ve teneffüste üşümesin diye montunun önünü kapatarak yapıldığını anlattı ve uzaktan eğitimde bunların olmadığını ve hiçbir zaman da olmayacağını vurguladı.

"Yüz yüze eğitim şart"

Uzaktan eğitim konusunda Millî Eğtiim Bakanlığının her yönüyle hazır olduğunu ve en iyisini yapabileceklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ancak MEB'in, okul ikliminin ve sınıf ortamının ruhunu ekranlara üfleyemeyeceğinin altını çizdi.

Millî Eğitim Bakanlığının ne yapsa bile eksik kalacağını belirten Bakan Ziya Selçuk, bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığının eğitim-öğretimi layıkıyla sürdürebilmesi için okullara dönülmesi ve yüz yüze eğitime başlanılması gerektiğini kaydetti.

"Lütfen, rica ediyorum..."

21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlanılabilmesinin toplumun elinde olduğunu da ifade eden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlık olarak gece gündüz çalıştıklarını, teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazırladıklarını ancak bakanlık eğitim detaylarına bu kadar titizlikle hazırlanırken bu süreçte hâlâ maskesiz ve sosyal mesafeyi hiçe sayan insanlar gördüklerini ve derinden üzüldüklerini bildirdi.

"Okulları birlikte açacağız." derken samimi olduklarını ve toplumu bu sorumluluğa ortak olmaya çağırdıklarını dile getiren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, toplum desteği olmadan bunu başaramayacaklarını söyledi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Maske takın lütfen ve sosyal mesafe kuralına riayet edin. Ki okulları açabilelim ve işimizi yapabilelim. Çocuklarımız yeniden okullarına kavuşsunlar. Tüm evlatlarımız ve öğretmenlerimiz adına sizden bunu istirham ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)