Bakan Selçuk'tan videolu 5 cevap!

On milyonlarca öğrenci ve velinin kafası karışık. Pandemili dönemde eğitim faaliyetleri nasıl yürütülecek? Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 5 kısa video ile en çok sorulan sorulara cevap verdi.

EĞİTİM 30.08.2020, 09:31 30.08.2020, 10:25
Bakan Selçuk'tan videolu 5 cevap!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından koronavirüs pandemisi etkisi altında eğitim faaliyetlerine ilişkin paylaşımda bulundu.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim ile ilgili öğrenci ve velinin en çok merak ettiği soruları "Hocam Bir Dakika, Bir Sorum Var." başlığıyla hazırlanan 5 kısa video ile yanıtladı.

İlk soru

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk olarak en çok merak edilen soruya cevap verdi. "Uzaktan Eğitimle İlgili Herkes Bilgi Sahibi Mi?" sorusunun yöneltildiği videoda Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimi duymayan kalmadığını fakat az da olsa denemeyenlerin de bulunduğunu belirterek, bu yüzden uzaktan eğitime gereken özeni göstermek gerektiğini ifade etti.

Uzaktan eğitim modelinin kendisinin, bakanlığının ya da devletin bir tercihi olmadığını, pandemi sürecinde en makul çözümün bu olduğunu kaydeden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim ile ilgili merak edilen tüm soruların EBA Asistan (EBA internet sitesinin sağ alt tarafında bulunuyor) tarafından cevaplandığını bildirdi.

İkinci soru

İkinci videoda ise "Canlı Sınıf Nedir, Neden Önemlidir?" sorusuna cevap veren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Canlı sınıflar uzaktan eğitimin en önemli parçası ve bu sınıflarda yoklama da alınmaktadır. 31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında yapılacak uzaktan eğitim sürecinde tüm öğretmenler canlı ders uygulamaları yapabilecek. Canlı sınıflar uzaktan eğitimdeki verimi artırmaktadır." diye konuştu.

Üçüncü soru

"Veli Olarak Biz Sürece Nasıl Destek Verebiliriz?" başlıklı videoda ise Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul-aile iş birliğinin önemine vurgu yaptı ve velilere tavsiyelerde bulundu.

Dördüncü soru

"İnternet Erişimi Olmayan Çocuklarımız İçin Neler Yapıldı?" sorusuna ise Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mart ayından itibaren dijital aracı olmayan ailelere cihaz ulaştırıldığını belirtti ve yeni önlemlerle ilgili hazırlıkların devam ettiği bilgisini paylaştı.

Son soru

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, en çok merak edilen sorulardan biri olan "Okullarda Hijyen Kuralları Nasıl Uygulanacak?" sorusuna da yanıt verdi. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) olarak TSE (Türk Standardları Enstitüsü) ile bu konuda çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)