Bakan Selçuk'tan velileri rahatlatan LGS açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamındaki merkezi sınav için "iki yeni önlem" olacağını bildirdi.

EĞİTİM 01.06.2020, 13:43
Bakan Selçuk'tan velileri rahatlatan LGS açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında 20 Haziran'da yapılacak merkezi sınav evraklarının dağıtımı ile ilgili velilerin yaşadığı tereddütü gidermek adına açıklama yaptı. Millî Eğtiim Bakanı Ziya Selçuk LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında 20 Haziran'da yapılacak merkezi sınav evraklarının taşımacılığını yapacak kişilerin ve sınav evraklarını öğrencilere dağıtacak öğretmenlerin eldiven kullanacağını belirtti. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, soru kitapçıklarının da 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren dağıtımının yapılacağını kaydetti.

milli eğitim bakanı ziya selçuk

Son günlerde velilerin sosyal medyada dile getirdiği sınav kağıtlarının dağıtımı ile ilgili kaygıları yerinde bulan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan yaptığı açıklamada, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında yapılacak merkezi sınavda alınan iki yeni kararı duyurdu.

milli eğitim bakanı ziya selçuk

Millî Eğitim Bakanlığı olarak önceliklerinin çocukların sağlığı ve güvenliği olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili önlemlere devam edildiğini, sınav evrakı dağıtacak görevlilerin bu kapsamda eldiven kullanacaklarını, sınav sonrası yoğunluğa karşı, kullanılan soru kitapçıklarının ise 22 Haziran Pazartesi'den itibaren dağıtılacağını açıkladı.

Yorumlar (0)