Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1 hafta tatilin ardından uzaktan eğitimin başlayacağını belirterek, "Uzaktan eğitimle ilgili tüm süreci hafta içi simülasyonlar ile anlatacağız" dedi.

EĞİTİM 14.03.2020, 10:28
Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri dâhilinde okullar tatil edildi.

İlk, ortaokul ve liselerin 16 Mart gününden itibaren 1 hafta tatil edilmesine ve ara tatilin önceye alınmasına karar verildi. Öğrencilerin, 23 Mart itibarıyla uzaktan eğitim yöntemiyle internet ve televizyon kanallarından eğitim görecekleri bildirildi. Üniversitelerin de 16 Mart gününden itibaren 3 hafta tatil edileceği kaydedildi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Öğrencilerimiz bugünden itibaren evdeler. Bir sonraki hafta uzaktan eğitim başlıyor. Ailelerimizin bizimle işbirliği içinde olmaları çok önemli. Biz gerekli altyapıyı ulusal ölçekte sağladık; velilerimizin de katılımıyla eğitimi zenginleştireceğiz. Uzaktan eğitimle ilgili olarak tüm süreci hafta içi size simülasyonlar ile anlatacağız. Dersleri nasıl izleyeceğinizi, hangi kanallardan yayın alabileceğinizi, EBA'nın kullanımını örnek videolarla aktaracağız." ifadelerini kullandı. 

"Bu mesele bir tatil meselesi değil"

Bakan Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada, "Bu mesele bir tatil meselesi değil. Küresel ölçekli bir probleme karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bir konu bu." demişti.

Tedbir olarak görülen eğitim içeriklerinin "eba.gov.tr" den her türlü ayrıntısıyla görülebileceğini kaydeden Selçuk, "Ayrıca 444 0 632 no'lu telefonumuzdan da yine 24 saat erişip eğitimle ilgili, bu konularla ilgili her türlü sorularını sorabilirler." açıklamasını yapmıştı. 

Selçuk, sıkça sorulanlar listesinin oluşturulduğunu kaydederek, "Kamuoyundan bize gelen çok sayıda soru var. Bu soruların hepsinin cevaplarını da şu anda mevcut sitemizde görebilirler." ifadelerini kullanmıştı. 
 

Yorumlar (0)