Bakan Selçuk'tan "Okullar ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağına ilişkin, "Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda, en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulama şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek." açıklamasında bulundu.

EĞİTİM 13.05.2020, 11:42 13.05.2020, 12:43
Bakan Selçuk'tan "Okullar ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında kapatılan okulların açılış tarihi, bilimsel veriler doğrultusunda belirlenecek.

Konuya ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. 

Bakan Selçuk, "Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda, en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulama şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek." ifadelerini kullandı. 

İşte Selçuk'un açıklaması...

"Milli Eğitim Bakanı olarak kamuoyundan ricam, okulların açılmasına bir takvim olarak bakılmamasıdır.

Okulların açılması demek, 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin evlerinden dışarı çıkması, sonra her birinin yeniden ailesiyle buluşması demek. Bu bir toplum sağlığı meselesidir ve bilimsel verilerle hareket etmek ön koşuldur. Her tarih için hazırlığımız tamam.

Okullar ne zaman açılacak sorusunun şu an tek cevabı var: Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda, en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulama şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek.

Yorumlar (0)