Bakan Selçuk'tan Doğa Koleji açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji'nde öğretmenlere maaş ödenmediği iddiasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

EĞİTİM 17.01.2020, 11:52 17.01.2020, 12:35
Bakan Selçuk'tan Doğa Koleji açıklaması!

Bakan Selçuk açıklamasında, "Bunlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dışındaki bazı işlemler. Ama biz görevimiz gereği takip ediyoruz. O konuyla ilgili çözüm süreci çok hızlı bir şekilde yürüyor." ifadelerini kullandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı tarafından satın alınan Doğa Koleji'yle ilgili bir süredir sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Doğa Koleji'nde ne oldu?

Doğa Koleji, bir süredir yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı öğretmenlerin maaşlarını ödeyemedi. Aylarca maaş alamayan öğretmenler protestoya başladı ve derslere girmedi. Bir protesto da eğitimin aksamasından dolayı velilerden geldi.

Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu, Doğa Koleji’nin devri ile ilgili yürütülen görüşmelerin 13 Aralık 2019'da son aşamaya geldiğini fakat ayrıntılı bilgilendirmenin, 14 Aralık 2019'da yapılacağını duyurmuştu.

İTÜ'den 30 Aralık 2019'da yapılan açıklamada ise, şu ifadeler kullanılmıştı:

"Türkiye’de yaşanan büyük dönüşümün bir parçası olan İstanbul Teknik Üniversitesi, Doğa Koleji’ni bünyesine alma kararı vermiştir. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yönettiği süreç, Doğa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve Doğa Koleji’nin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularında uzlaşma ile sonuçlanmıştır. Çocuklarımızın geleceklerini düşünme ve öğretmenlerimizle birlikte kaybettikleri zamanı telafi etme vaktidir. Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Garanti Bankası'nın katkılarıyla gerçekleşen borç yapılandırması ve devrin gerçekleşeceği yapı en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Yorumlar (0)