Bakan Selçuk'tan "ara tatil" mesajı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 18-22 Kasım'da yapılacak ara tatilin eğitime verilen bir ara olmadığını kaydederek, "Bu bir hafta, çocuğun sporla, sanatla, doğayla, kültürle, değerlerimizle buluşması için bir fırsat." ifadesini kullandı.

EĞİTİM 13.11.2019, 15:02
Bakan Selçuk'tan "ara tatil" mesajı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kişisel Twitter hesabından, 18-22 Kasım'da yapılacak 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ara tatiline ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Selçuk, "Ara tatil, eğitime verilmiş bir ara değildir. Bu bir hafta, çocuğun sporla, sanatla, doğayla, kültürle, değerlerimizle buluşması için bir fırsat. 81 ilin faaliyet listesini hazırladık. Eğitime ara vermiyoruz. Çocuklarımızı hayattan beslenmeye, yaşamdan öğrenmeye gönderiyoruz." ifadelerini kullandı. 

İlk ara tatil programı 18-22 Kasım tarihlerinde başlayacak. 18 milyon öğrenci, bir hafta boyunca hem tatil yapıp hem de çeşitli eğlenceli etkinliklere katılarak kendilerini uygulamalı olarak geliştirebilecekler. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 il milli eğitim müdürlükleri için çeşitli etkinlikler belirledi ve bunları on altı ana başlık halinde sıraladı. Bunlar: "gezi", "sağlık", "doğa", "çevre", "bilgi ve teknoloji", "iletişim", "sanatsal faaliyetler", "günlük yaşam becerileri", "oyun oynama ve bulmaca çözme", "sosyal sorumluluk", "günlük yaşam becerileri", "el sanatları", "yardımlaşma", "kariyer planlama", "aile günü", bilim". Etkinlikler şehirlere göre farklılık gösterecek.

Öğrencilere ebeveynlerinin iş yerlerini ziyaret imkânı

İlk ara tatil, öğrencileri sevindirdi ancak öğrenci velileri özellikle de çalışan annelerin çoğu, ilk ara tatilde çocuklarının yanında olamayacakları nedeniyle endişeleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise çalışan ebeveynlere yönelik de bir program hazırladı. Öğrenciler, ara tatil süresince istedikleri bir gün anne veya babalarının iş yerlerini ziyaret edebilecek.

Velilerin fikirleri: Ders - Evde Oturmak ve Sosyal Aktivite

Ara tatil programı hakkında velilere yöneltilen sorularda genel olarak şu cevaplar alındı. Özellikle çocukları son sınıfta okuyan veliler, çocuklarının ders çalışmasını istiyor. Bir kısmı ise maddi imkânsızlıktan dolayı evden çıkamayacağını fakat ücretsiz etkinliklerin bazılarına gitmeye çaba göstereceklerini söyledi. Velilerin çoğunluğu ise ara tatili bir etkinlik haftasına dönüştürmeyi hedefliyor.

İşte diğer ara tatil tarihleri..

Yorumlar (0)