Bakan Selçuk: Okulların açılması ile ilgili net bir tarih söylemedik!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okulların açılması ile ilgili net bir tarih söylemedik, senaryolar içinde 1 Haziran da var." açıklamasında bulundu. 

EĞİTİM 05.05.2020, 11:31 05.05.2020, 12:04
Bakan Selçuk: Okulların açılması ile ilgili net bir tarih söylemedik!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede eğitim alanında alınan tedbirlere ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Selçuk, "Okulların açılması ile ilgili net bir tarih söylemedik, senaryolar içinde 1 Haziran da var." dedi. 

Selçuk, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tarihinde ilk kez her öğrencinin kendi okulunda sınava girme imkânına sahip olacaklarını belirterek, "Öğrencilerimizin başka okula giderek tedirgin olmalarını, velilerin adres bulma konusunda endişelenmelerini önlemek için çaba harcıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Rehber öğretmenler yardımcı olacak

Tüm okullarda rehber öğretmenlerin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin denetimi dâhilinde velilere ve öğrencilere yardımcı olmak üzere okul dışında görevli olacağını belirten Selçuk, öğrencilerin sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerinin e-okul üzerinden duyurulacağını kaydetti. 

Veliler okul bahçelerine giremeyecek

Selçuk, velilerin okul bahçelerine girişlerine müsaade edilmeyeceğini belirterek, öğrencilerin önceden dezenfekte edilmiş binalara, maskeleri takılı durumda, bekletilmeden, sosyal mesafe kuralına uyularak, sırayla alınacağını ifade etti. 

Okul girişlerinde öğrencilere maske verilecek

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Sınava gelen öğrencilere, velilere ve sınavda görevli tüm personele okul idaresi tarafından okul girişinde dezenfektan ve ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılacak." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)