Bakan Selçuk: “Okulların açılması için her türlü hazırlığı yapıyoruz” 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların 6 Eylül’de açılması için herkesi aşı olmaya davet etti: “Okulların rahatça açılması ve çocuklarımızın geleceği için gereken desteği aşı olarak verin.” 

EĞİTİM 26.07.2021, 17:16
Bakan Selçuk: “Okulların açılması için her türlü hazırlığı yapıyoruz” 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mersin Yenişehir’deki Barbaros Ortaokulu’nda öğrenciler ve okul idaresi ile bir araya geldi. Mersin Valisi Ali İhsan Su ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte okulu gezen ve “Telafide Ben de Varım” etkinliklerini yerinde gözlemleyen Selçuk, sonrasında basın açıklamasında bulundu. 





“Ağustos ayı da bu şekilde geçecek, eylülde okullar açılacak” 

Selçuk: “Ağustos ayı da telafi eğitimleriyle geçecek. Sonrasında da eylül başında okullar açılacak. Okulların açılması için her türlü hazırlığı sürdürüyoruz. Hazırlıklarımızın temel noktasını ise hijyen ve temizlik oluşturuyor. Türk Standartları Enstitüsü ile hazırladığımız kontrol kılavuzunu yeniledik. Faaliyetlerimizi de bu noktada yenilemek konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Denetçilerimiz, okullarda incelemelerde bulunuyor. Ülkemizde 3 bin 300 civarında denetçi var. Bunlara bin 200 kişi daha eklenecek.” 





“Okulların açılması aşı ile hepimizin elinde” 

Selçuk: “Okulların açılması konusunda öğretmenlerden başlayarak il yöneticilerine kadar herkesle ortaklaşa çalışmalar yürütüyoruz. Okulları açmak bizim aynı zamanda toplumsal ödevimizdir. Okulların açılması da aşı ile hepimizin elinde. Bu konuda toplumdaki herkesin desteğini bekliyor ve sağ duyulu olmasını diliyoruz. Biz bakanlık olarak temiz okul çalışmalarını sürdürürken bütçemizi de 10 kat arttırdık. Böylelikle daha temiz hizmet vermenin de önünü açmış olduk. Çocuklarımız için çocuklarımızın geleceği için sizleri de aşı olmaya davet ediyorum.” 





“Okulların 6 Eylül’de açılması için çalışıyoruz” 

Son dönemde arkan vakaların okulların açılışını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya Bakan Selçuk, “Okulların 6 Eylül’de açılması için her türlü çalışmayı sürdürüyoruz.” şeklinde yanıt verdi. 
 

Yorumlar (0)