Bakan Selçuk okulların açılacağı tarihi açıkladı

Bakan Selçuk, katıldığı bir televizyon programında, okulların 6 Eylül tarihinde açılacağını duyurdu.

EĞİTİM 05.07.2021, 22:00 06.07.2021, 16:23
Bakan Selçuk okulların açılacağı tarihi açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında okulların 6 Eylül'de açılacağını duyurdu.

6 Eylül'de açılıyor

Selçuk, "Tereddütsüz eylülde okula başlamakla ilgili bir süreci yönetiyoruz. 31 Ağustos tarihinde öğretmenlerimiz gelecek, 6 Eylül tarihinden itibaren öğrencilerimiz gelecek." dedi. 

"İstediğiniz zaman başvuruda bulunabilirsiniz"

Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Telafi olayı hem akademik hem de sosyal ve duygusal manada önemli kavram. Özellikle yaz mevsiminde sosyal ve duygusal faaliyetlerle evlatlarımızın özgüvenlerini, kültürlerini artırmak istiyoruz. 2 saatlik dilimler halinde çok sayıda öğrencimiz bu parkurlara katılıyor. Ardından bir başka grup geliyor. Yaklaşık olarak 55 bin civarındaki okulumuzdan 22-23 bini başvuruda bulundu.

Söz konusu kamplardaki etkinliklerde akademik eksikten başka gereksinimleri de karşılayacağız.

Biz bir karar alırken öğretmen odalarına, il müdürlüklerine kesinlikle danışıyoruz. Bir okulun öğrencilerin gereksinimini en iyi öğretmen ve okul yönetimi bilir. Yazın kültürel, sportif, duygusal ve sosyal faaliyetlere ağırlık verilmesi talep edildi. Buralarda akademik eksiklikler haricinde diğer ihtiyaçları da karşılayacağız.

Diledikleri zaman, istedikleri hafta, istedikleri gün resmi internet adresimiz üzerinden başvuruda bulunabilirler. 300 bini aşkın öğretmenimiz de başvuru yaptı. Öğrenci sayısı şu an için yaklaşık 8 milyon civarında."

Yorumlar (0)