Bakan Selçuk: Okulları 21 Eylül'de açmaya kararlıyız!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında kapatılan okulları 21 Eylül günü açmaya kararlı olduklarını ifade etti. 

EĞİTİM 19.08.2020, 12:14
Bakan Selçuk: Okulları 21 Eylül'de açmaya kararlıyız!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kritik açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk, okulların 21 Eylül günü açılması için yoğun çaba harcadıklarını kaydederek, okullar açıldığında nerede ne yapılacağına ve servislerde hangi tedbirlerin alınacağına dair farklı simülasyonlar hazırladıklarını ifade etti. 

Selçuk, okullar için 2000 denetmen görevlendirdiklerini kaydederek, okulların gereksinimlerine ilişkin listeler hazırladıklarını, bu listelerle okulların hijyen koşullarına uymalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. 

Temiz belgesi verilen okullarda sürdürülebilirliğin önem arz ettiğine dikkat çeken Selçuk, bu okulların temiz kalmaları için gereken faaliyetlerin yürütüleceğini, bunu izlemek için bir yazılım oluşturduklarını belirtti.

Selçuk, bütün okulların hangi aşamada olduklarını izleyeceklerini aktararak, maske ve el dezenfektanı temin edileceğini de kaydetti. 

Bilim Kurulu ile okulların açılması konusunu görüştüklerini ifade eden Selçuk, öğrencilerin kayıplarının nasıl bir sonuç doğuracağını, hangi tehlikelerin mevcut olduğunu, veliler konusunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini düşündüklerini vurgulayarak, hangi okulların hazır durumda olduğuna bakılacağını söyledi. 

Selçuk, okulların açılması konusunda ciddi bir hazırlık yaptıklarını ifade etti.

Öğrencilerin asla mağdur edilmeyeceğine dikkat çeken Selçuk, onların normal derslerine devam etmeleri gerektiğini, tüm konuların onlar için hazırlandığını kaydetti. 

Selçuk, uzaktan eğitime ilişkin özel okulların bazı kararlar almalarını beklediklerini, velilerin taleplerinin değerlendirileceğini söyledi. 

"Temassız oyunlar" şeklinde bir kitapçık çıkardıklarını aktaran Selçuk, bu oyunların bir okulda denendiğini ve ülke genelinde yaygınlaştırılacağını ekledi. 

Bizim coğrafyamızda oynanan oyunların listesini çıkardık. Bunlar için temassız oyunlar diye bir kitapçık hazırladık. Bu oyunu da bir okulda denedik. Tüm Türkiye'de yaygınlaştıracağız."

Yorumlar (0)