Bakan Selçuk: Hibrit eğitim, yüz yüze eğitimi destekleyebilir 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Selçuk, ihtiyaç olması durumunda “hibrit ve yüz yüze” eğitim modelleri birlikte kullanılır, şeklinde konuştu. 

EĞİTİM 25.03.2021, 13:45 25.03.2021, 17:40
Bakan Selçuk: Hibrit eğitim, yüz yüze eğitimi destekleyebilir 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ülkede izlenecek yeni eğitim modeli hakkında açıklamalarda bulundu. Covid-19 salgını döneminde başlayan hibrit eğitim modelinin salgından sonra da devam edebileceğine dair sinyaller veren Selçuk, Twitter hesabından çok konuşulacak bir tweet attı.



Dünyada pek çok ülkede uygulanan hibrit eğitim modeli örnek alınmış ve salgın döneminde “yeni eğitim modeli” olarak okullarda uygulanmaya başlanmıştı. Destekleyeni kadar desteklemeyeni de olan eğitim modelinin gerekirse ülkemizde uygulanmaya devam edeceği ve hatta şu anda olduğu gibi ilerleyen dönemde de yüz yüze eğitime destek olarak görülebileceğini belirten Bakan, önceliklerinin “yüz yüze” eğitim olduğunu ifade etti.

Salgından sonra “hibrit eğitim”

Bakan Ziya Selçuk, ihtiyaç dahilinde yüz yüze eğitime geçildikten sonra hibrit eğitimin de kullanılmaya devam edilebileceğini belirtti.

Yorumlar (0)