Bakan Selçuk duyurdu: Yüz yüze sınavlar için bütün hazırlıklarımız tamam

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze gerçekleştirilecek sınavlar için korona tedbirlerine dair bütün hazırlıkların bitirildiğini duyurdu.

EĞİTİM 21.02.2021, 16:35 22.02.2021, 15:01
Bakan Selçuk duyurdu: Yüz yüze sınavlar için bütün hazırlıklarımız tamam

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada öğrencilere seslendi.

Öğrencilerin tüm paylaşımlarını ve yorumlarını okuduğunu ifade eden Selçuk, salgın zamanında alınmış olan kararların hekimler ve eğitimcilerle beraber oluşturulduğunu kaydetti.

Selçuk, salgının seyrini günlük olarak izlediklerini kaydederek, koronavirüse dayalı ortak bir görüş geliştirildiği bilgisini de paylaştı.

“Sesinizi duyup paylaşımlarınızı görüyorum”

Ziya Selçuk yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Gençler,

Emin olmanızı isterim ki sesinizi duyuyorum ve paylaşımlarınızı okuyorum. Salgın zamanında eğitimcilerle ve hekimlerle birlikte ortak olarak kararlarımızı oluşturuyoruz. Salgının nasıl ilerlediğini gün gün takip ediyoruz. Oluşabilecek riskleri ve yol haritasını da verilere dayalı olarak ortak bir şekilde oluşturuyoruz. Böylece ana okullarımız ve köy okullarımız yüz yüze eğitime çoktan geçti.

“Bütün hazırlıklarımız bitti”

1 Mart 2021 tarihinde 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz ve 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz de yüz yüze eğitime geçiyor. Sizlerin sınavlarınızı yüz yüze bir şekilde yapabilmeniz için salgın tedbirleri hususunda bütün hazırlıklarımız tamam. Öğrencilerimizin yüzde 40’lık kısmı yani yarıya yakını sınavlarını bitirdi zaten.

“Yapılacak herhangi bir erteleme çalışma yükünü arttıracaktır”

Sınavlara ilişkin yapılacak olan bir erteleme yakın zamanda çalışmaya ilişkin yükü daha da arttıracaktır. Durumunuzu bizim de tespit edip ihtiyaçlara uygun olarak destekleme programlarını tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara ilişkin sorun yaşamamak adına zamanında çalışmak kritik bir önem taşıyor.

“Lütfen sağlığınıza ve derslerinize odaklanın”

Sağlığınız kararlarımızda her zamanki önceliğimiz, iş birliğiniz ve desteğiniz bizim için önem taşıyor. Bu günlerin de üstünden hep beraber gayretle geleceğiz. Sizler sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. Her birinize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

Yorumlar (0)