Bakan Selçuk duyurdu: Sınıf tekrarı geri geliyor!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfta kalmanın kaldırılması nedeniyle eğitim kalitesinin önemli ölçüde düştüğüne dikkat çekerek, "2020-2021 öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselere yeniden sınıf tekrarı gelecek." açıklamasında bulundu.

EĞİTİM 22.02.2020, 11:40
Bakan Selçuk duyurdu: Sınıf tekrarı geri geliyor!

Sınıf tekrarı geri geliyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfta kalmanın kaldırılması sonucu eğitimde kalitenin düştüğünü ifade etti. 

Bakan Selçuk, 2020-2021 öğretim yılından itibaren ortaokul ve lisede sınıfta kalmanın geri getirileceğini duyurdu. 

2012 yılında kaldırılmıştı

2012 yılında çıkarılan bir yönetmelik ile ilkokul dâhil ortaöğretimlerde sınıf tekrarı kaldırılmıştı. Eğitimciler, sınıfta kalmanın kaldırılması durumunda eğitimde kalitenin düşeceğine yönelik uyarıda bulunmuştu.  

İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, ilkokullarda öğrenciler sınıfta kalmıyor.

Ortaokullarla ilgili yönetmelik maddesinde ise "Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında alınan bütün önlemlere rağmen bir üst sınıfı başarmada güçlüklerle karşılaşabilecek öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir." ifadelerine yer veriliyor. Fakat uygulamada ortaokul öğrencileri, sınıf tekrarına bırakılmıyor. 

Lisede öğrencinin başarısız dersi bulunsa da yıl sonu başarı puanının 50 olması durumunda zayıf derslerine bakılmaksızın sınıfı geçiyor. Yani bir öğrenci, 6 dersten başarısız olsa da bir üst sınıfa geçebiliyor. 
 

Yorumlar (4)
Yunus şahin 4 yıl önce
Çok doğru ge yerinde bir karar.. başarı kalitesi artacağı kanaatindeyim..
Alii 4 yıl önce
Eğitimde kalite mi kaldı düşmekten söz ediliyo sürekli yap boz olmadı eskiye dönelim çocuk oyuncağı çünkü bu is
saymyname 4 yıl önce
reis yapma. sıkılıyoz okulda getırme gozunu sevım
Ceyhan 4 yıl önce
Ne yapsan bakanım fayda yok en sonunda geriye dönüş hatasını anlama milli eğitimin bundan zarar gören öğrencilerin hakları birde.sayin bakanım.milli eğitimin.hatalarini bizler vede ülke ödüyoruz neden ben yazım benim çocuğum sağlık meslek lisesi mezunu aynı okuldan mezun bir yıl fargiynan o.aliyo hemşire diplomasi bize gelinci yardımcı diplomasi sence bu hatanızı biz binlerce lira eziyetle oduyoz tamam unu veresiye mezunu hemşireler olsun katiliyim bakanlık bu hemşireleri 4yil okut 4de ünüversite güzel ıyi olur sınav yapıyosan gel benim tasfiyem şu olsun meslek liselerini kendi biraşlarinda yap istenilen kalitede olan kazansın bakın bu şekilde ki bir hemşirenin tabanı vede bütün meslek liseleri buhranında eyitim sınaya sokun şimdi sana diyorum 4 sene sağlık eğitimi görmüş birini düz fen anadolu köşeleriysen onların bölümünden sınav edersen nesil kazanacak lar .2kincisi bir anadolu mezunun puanı tutu hemsirelihe arasında 4 sene okudu hemşire unu veresiye mezunu dersin bu boylu boyunca yanlış kardeşim sistem çokuk