Bakan Özer’den dikkat çeken 'bağış' açıklaması

Mahmut Özer, "Velilerimizin özellikle kayıt esnasında bağış gibi sizleri de çok rahatsız eden süreçlerle karşılaşmasını hiç istemeyiz. Veliler eğer isterlerse okullara bağışta bulunabilirler fakat bağış ile okul kayıtları arasında herhangi bir zorunluluk bağı yok." dedi.

EĞİTİM 20.07.2022, 18:20
Bakan Özer’den dikkat çeken 'bağış' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Özer, İzmir'e bağlı Balçova ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen, 2022-23 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı'nda, okul idarecileri ve milli eğitim müdürleriyle buluştu.



"Bağış gibi rahatsız eden süreçlerle karşılaşılmasını istemeyiz"

Burada bir konuşma gerçekleştiren Özer, bakanlık olarak okullardaki bütün gereksinimleri karşılayabilecek durumda olduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Velilerimizin özellikle kayıt esnasında bağış gibi sizleri de çok rahatsız eden süreçlerle karşılaşmasını hiç istemeyiz. Veliler eğer isterlerse okullara bağışta bulunabilirler fakat bağış ile okul kayıtları arasında herhangi bir zorunluluk bağı yok. Çünkü bizim MEB olarak bütün okullarımızın gereksinimini karşılayabilecek kuvvetimiz de var paramız da var."

Özer, yalnızca bununla yetinmeyeceklerini, eş zamanlı olarak okulların güvenlik ve temizliği ilgili bütün kentlere sürprizleri duyuracaklarını aktardı.

"Okullardaki bütün ihtiyaçları biz karşılayacağız"

Okul yöneticilerinin her türlü talebini karşılayabilecek güçte olduklarını ifade eden Özer, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Okul iklimini kuvvetlendirmek, okul idarecilerimizin, öğretmenlerimizin daha sağlıklı bir ortamda akran zorbalığının bulunmadığı, şiddetinin olmadığı bir atmosferde çalışacakları ortamı kuvvetlendirmek aynı zamanda talebelerimizi de çok sağlıklı ortamlarda eğitim almasını tesis edebilmek için çalışacağız. Bu algıyı bütün ülkede kırmak istiyoruz. 'Bakanlık okulların gereksinimlerini karşılardı. Okullar, okul aile birliklerine mahkum ediliyor. Öğretmenler, öğrenci velilerinin bağışlarına mahkum ediyor.' Hayır. İzmir, Ankara, İstanbul, Kars... Ülkemizin her yerinde bütün okullarımızın gereksinimlerini biz karşılayacağız."

Yorumlar (0)