Bakan Özer: '(Yüz yüze eğitim) Gereken hazırlıklar yapıldı'

Yüz yüze eğitime ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Daha fazla ertelenemeyecek kadar önemli olan bu sürece ilişkin gereken bütün hazırlıkların yapıldığını, bütün önlemlerin alındığını belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM 31.08.2021, 11:44 01.09.2021, 09:13
Bakan Özer: '(Yüz yüze eğitim) Gereken hazırlıklar yapıldı'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin mesleki çalışma programı sebebiyle okul yöneticilerine ve öğretmenlere Eğitim Bilişim Ağı üzerinden hitap etti.

“Yüz yüze eğitimin arifesindeyiz”

“Aynı idealin ayrı cephelerinde beraber çaba harcadığımız kıymetli mesai arkadaşlarım” sözleriyle açıklamasına başlayan Milli Eğitim Bakanı Özer, “Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de camiamızın alışılmadık, sıkıntılı yollardan geçtiği zamanları beraber yaşadık. Dünya genelinde dengelerin tekrar sağlanmaya başladığı, bilimin çerçevesindeki önlemler ışığında normal hayata yavaş yavaş geçişin yaşandığı günlerde ülkemizde de artık yüz yüze eğitime başlamanın arifesindeyiz” açıklamasını yaptı.

“Öğretmenlik kalple seçilen bir meslek”

Çocukların en temel ihtiyaçlarından birisinin eğitim olduğuna vurgu yapan Milli Eğitim Bakanı Özer, “Sözlerimin başında, daha fazla ertelenemeyecek kadar önemli bu sürece ilişkin gereken bütün hazırlıkların yapıldığını, bütün önlemlerin alındığını önemle belirtmek isterim. Bizi bekleyen kutsal ve zor görevde, hepimizin işini kolaylaştırmak adına canla başla çalıştığımızı söylemeyi görev biliyorum. İçinde olduğumuz zor şartlarda, yaşam normallerine dönene kadar eskisine göre iki kat daha dikkatli, daha sorumluluk sahibi olmamız lazım. Bununla birlikte, öğretmenlik kalple seçilen bir meslek bunu biliyorum. Zaten sizler evlatlarımızın hayatlarına ışık olabilmek için severek en baştan o sorumluluğu üstlendiniz. Çocuklarımız sizleri, sizler de çocuklarımızı çok özlediniz. Dijital eğitim konusunda önemli adımlar atmış olsak da uzaktan eğitim, bir sınıfta öğrencinizin gözünün içine bakarak ders vermenin kıymetiyle mukayese edilemez” dedi.

“Eğitimin sorunsuz olması için program hazırlandı”

Yüz yüze eğitime geçişin problemsiz yönetilebilmesi için bir eğitim programı hazırlandığına vurgu yapan Bakan Özer, şunları söyledi:

“Önümüzdeki bu hassas geçişi yönetebilmek için çok işinize yarayacağına inandığımız bir eğitim programı hazırladık. Sizlere üç gün boyunca, ‘Salgın Hastalık Sonrası Psikolojik Sağlamlığı Güçlendirmek ve Öğrencilerin Okula Uyumlarını Desteklemek', ‘Covid-19 Salgın Sürecinde Önleyici Tedbirlerin Alınması' ve ‘Salgın Hastalık Psikoeğitim Programları' gibi konularda bilgiler aktarılacak. Daha sonraki süreçte iş birliğinizi ve desteğinizi esirgemeyeceğinize ve evlatlarımızın parlak bir geleceğe ulaşmaları amacıyla üstün bir çaba sergileyeceğinize olan inancım tam. Hepinize en içten başarı dileklerimi iletiyorum.”

Yorumlar (0)