Bakan Özer: Son aşamaya geldik

Mahmut Özer "14 Şubat'ta Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'ten geçti. İlk defa öğretmenler ile ilgili kariyer sistemi kuruldu. Yönetmelik faaliyetleri ile ilgili hazırlıklarda son aşamaya gelindi. 23 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı'na göndereceğiz." dedi.

EĞİTİM 21.04.2022, 01:29
Bakan Özer: Son aşamaya geldik

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Sabancı Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen öğretmenlerle iftar programına iştirak eden Milli Eğitim Bakanı Özer, burada bir konuşma yaptı.

"Bize nasip oldu"

Bakan Özer, öğretmeninin güçlü olduğu bir eğitim sisteminin de güçlü olacağını kaydederek, şu yorumda bulundu: 

"Bir toplum da öğretmeni kadar güçlüdür. Öğretmenlerimizin kişisel girişimleri ve gelişimlerine ağırlık veriyoruz. 60 seneden beri hayal edilen ve sürekli olarak ifade edilen öğretmenlere özel bir kanunun çıkması hamdolsun bize nasip oldu. 14 Şubat'ta Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'ten geçti. İlk defa öğretmenler ile ilgili kariyer sistemi kuruldu. Yönetmelik faaliyetleri ile ilgili hazırlıklarda son aşamaya gelindi. 23 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı'na göndereceğiz. Yayımlandığı an itibarıyla da hem başöğretmenlikle hem de uzman öğretmenlikle ilgili hem sınav tarihini hem de program tarihini paylaşıyor olacağız."

"Bütçeyi 35 kat artırdık"

Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine ilişkin eğitim sistemini sistematik bir şekilde değiştirdiklerini dile getiren Özer, "Eskiden olduğu gibi MEB seviyesinde, merkezden mesleki gelişim eğitimlerini hazırlamıyoruz. Artık kentlere bıraktık, kentlerde de okullara bıraktık. Artık öğretmenler mesleki gelişimlerine kendileri karar verecek. MEB olarak biz yalnızca para göndereceğiz." şeklinde konuştu. 

Özer, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine ilişkin bütçeyi 35 kat artırdıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine ayrılan bütçe 8 milyon liraydı. 2022'de 282 milyon liraya yükselttik. Tüm kalbimle inanıyorum ki sizler bu okul bazlı mesleki gelişim eğitimlerine aktif bir şekilde katılacaksınız, söz konusu meblağ çok hızlı bir şekilde bitecek. Biz de onu 500 milyon liraya, 1 milyar liraya çıkaracağız."

Yorumlar (0)