Bakan Özer peş peşe duyurdu: Hem öğrencileri hem de öğretmenleri ilgilendiriyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin 19-23 Haziran'daki yıl sonu mesleki çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden uzaktan eğitim ağı yoluyla yapılacağını duyurdu.

EĞİTİM 23.05.2023, 13:48 Şeyda Gül
Bakan Özer peş peşe duyurdu: Hem öğrencileri hem de öğretmenleri ilgilendiriyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, BengüTürk TV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından isteyen velilerin öğrencilerin nakilini depremden etkilenmeyen illerden birine aldırabilmesi için kolaylıklar sağlandığını hatırlatan bakan Özer, nakillerde istenen kriterlere deprem bölgesi için tamamen ortadan kaldırdıklarını belirtti. Depremden etkilenen illerde eğitim gören yaklaşık 250 bin öğrencinin nakillerini diğer illere aldırdığını ifade eden bakan Özer, “Biz oradaki eğitim sistemini normalleştirdiğimiz zaman geriye dönüşlerin başlayacağını biliyorduk ve hızlı bir şekilde geri dönüşler başladı” dedi.

En fazla dönüş depremden en fazla etkilenen illerden

Bugün itibarıyla 84 bin 617 öğrencinin, yani naklini diğer illere aldırmış olan öğrencilerin tekrar bölgeye geri döndüğünü ifade eden bakan Özer, en fazla dönüşün olduğu illerin depremden en fazla etkilenen iller olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'a 27 bin 45, Hatay'a 15 bin 895, Malatya'ya 12 bin 544 ve Adıyaman'a 10 bin 999 öğrencinin geri döndüğünü vurgulayan bakan Özer, “Bu şunu gösteriyor. Deprem gibi, sel gibi, Kovid-19 salgını gibi olağanüstü koşullarda eğitim sisteminizi normalleştirirseniz, hayatın akışını normalleştirirsiniz, o hayatın, ekosistemin tekrar tesis edilmesiyle ilgili çok önemli bir süreci başlatmış olursunuz” değerlendirmesinde bulundu.

Her türlü destek sağlanacak

Türkiye'yi Yüzyılı vizyonunda eğitim sisteminin gelişmesine sürdüreceğine işaret eden bakan Özer, amacın bundan sonra eğitim sisteminde Kaliteyi sürekli arttırmak olduğunu duyurdu. Kültürünü, değerini, devletini ve milletini bilen, onu içselleştiren, dünyayı da tanıyan ve dünya ile rekabet edebilen nesiller yetiştirebilmenin merkeze alındığını dile getiren bakan Özer, en fazla odağın bu olacağını vurguladı. Burada ana mihenk taşının, kilit taşının öğretmenlerin olacağının altını çizen Özer, bu nedenle öğretmenlere daha fazla yatırım yapılacağını söyledi. Bakan Özer, öğretmenlerin bu değerlerin taşıtıcısı olarak okullarda fonksiyon icra edebilmeleri için bakanlık olarak her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Telafi dersleri ve yaz kursları başlayacak

16 Haziran tarihinde 2022-2023 eğitim öğretim döneminin sona ereceğini hatırlatan bakan Özer, 1 Ağustos - 1 Eylül arasında deprem bölgesindeki öğrenciler için öğrenme kayıplarına telafi edebilmek adına bir telafi mekanizması kurulacağını söyledi. Bakan Özer, yaz tatilinin de geçen sene yapıldığı gibi bilim, sanat, matematik ve yabancı dille ilgili yaz kurslarının devam edeceğini duyurdu.

Öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmaları

Eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasının ardından öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarının başlayacağını söyleyen bakan Özer, öğretmenlerin okula gitmeye zorunluluğunu ortadan kaldırdıklarını ifade etti. 19-23 Haziran tarihindeki yıl sonu mesleki çalışmalarını, Öğretmen Bilişim Ağı olan ÖBA üzerinden vereceklerini belirten Özer, öğretmenlerin uzaktan eğitim şeklinde  yıl sonu mesleki çalışmalarını tamamlayacağını dile getirdi.

Yorumlar (0)