Bakan Özer: Okul terki uyarı sistemi kuracağız

Mahmut Özer, "2023 senesinde bütün eğitim kademelerinde kayıt dışı öğrenci çağ nüfusu için takip ve okul terki riski altında olan öğrencilerimizin tespiti için erken uyarı sistemi oluşturacağız." dedi.

EĞİTİM 03.11.2022, 18:20 04.11.2022, 16:25
Bakan Özer: Okul terki uyarı sistemi kuracağız

Milli Eğitim Bakanı Özer, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 senesi bütçesinin sunumunda, okul öncesi eğitimden itibaren eğitim ve öğretimin her kademesinde tüm bireylerin nitelikli eğitime ulaşabildiği bir eğitim sistemi oluşturmayı amaçladıklarını, tüm faaliyetleri bu amaca uygun olarak sürdürdüklerini ve eğitim politikalarını bu yönde şekillendirdiklerini kaydetti.

"Kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 95"

Özer, okullaşma oranının okul evvelinden başlayarak bütün eğitim kademelerinde ilk defa yüzde 95'in üzerine çıkartıldığını belirtti. Son 20 senede okullaşma oranlarında görülen iyileştirmelerden en fazla kız çocuklarının faydalandığını dile getiren Özer, 2000'li senelerde ortaöğretimde kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 39,2'yken bugün bu oranın yüzde 95'e yükseldiğini ifade etti. 

"Takip ve erken uyarı sistemi oluşturacağız"

Bakan Özer, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki bir senede ortaöğretim kademesinde okullaşma oranını yüzde 100'e ulaştırmak amacıyla yakında geniş kapsamlı bir projeye başlayacağız. Ortaöğretim çağında olup da okullaşmayan bütün evlatlarımıza bir bir ulaşarak şartlarına uygun okullaşma seçeneklerinden yararlanmalarını sağlayacağız. Bu çerçevede, 2023 senesinde bütün eğitim kademelerinde kayıt dışı öğrenci çağ nüfusu için takip ve okul terki riski altında olan öğrencilerimizin tespiti için erken uyarı sistemi oluşturacağız. Hedefimiz eğitim çağ nüfusundaki bütün evlatlarımızın eğitimle buluşmalarını sürdürülebilir bir hale getirmektir."

Yorumlar (0)