Bakan Özer duyurdu: Seneye okul sıralarında olacak

Mahmut Özer, 2022-23 eğitim öğretim döneminde ders kitapları ile birlikte yardımcı kaynakların da okul sıralarında yer alması için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

EĞİTİM 21.05.2022, 19:15
Bakan Özer duyurdu: Seneye okul sıralarında olacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, ders konularının daha da pekiştirilmesi, salgın döneminde uzaktan eğitimde meydana gelen öğrenme kayıplarının telafi edilmesi maksadıyla bütün sınıf ve kademelerdeki öğrenciler için yardımcı kaynak paketlerinin MEB'in resmi internet sitesinde erişime açıldığı, öte yandan ekim ayı itibarıyla da basılı olarak öğrencilere sunulacağı hatırlatıldı. 

"Sıralarında bulacaklar"

Bakan Özer, husus ile ilgili yaptığı değerlendirmede, yardımcı kaynaklara ilişkin yapılan faaliyetten öğrencilerin ve ebeveynlerin çok memnun olduğunu, bu hususta müspet dönüşler aldıklarını kaydetti. 

Veli, öğrenci ve öğretmenlerin her daim yanlarında olacaklarını vurgulayan Özer, şu ifadeleri kullandı:

"Öğrencilerimizin bedava ders kitaplarının yanı sıra eğitim öğretim yılına başladıkları ilk gün okul sıralarında yardımcı kaynaklara da ulaşmaları için bütün faaliyetlerimizi tamamladık. Allah'ın izniyle önümüzdeki eğitim öğretim dönemi itibarıyla bütün öğrencilerimiz okula başlamalarının büyük heyecanını yaşadıkları ilk gün yardımcı kaynakları edinmiş olacaklar. Tüm bu süreç başarılı bir şekilde ilerlemekte. Pandemi sürecindeki öğrenme kayıplarını biraz olsun telefi etmek ve sınav sürecindeki öğrencilerimize destek vermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

81 ile gönderilecek

MEB, bugüne değin 36 milyondan fazla kaynağı basılı olarak öğrencilere sundu.

Bakanlık, 2022-23 eğitim öğretim döneminin başlayacağı eylül ayında ise 100 milyon yardımcı kaynak kitabı 81 ile nakledecek. Gönderilecek olan yardımcı kaynaklar, bütün eğitim kademeleri için hazırlanmış olan 7 öğretmen kılavuzu ve 85 yardımcı kaynaktan oluşuyor.

Yorumlar (0)