Bakan Özer duyurdu: İşte yaz okulu tarihleri

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz okulları hakkında açıklamada bulundu. Yaz okulunun hangi tarihleri kapsayacağı belli oldu. Ayrıntılar haberde...

EĞİTİM 09.05.2023, 13:26 09.05.2023, 17:51 Hakan Öksüz
Bakan Özer duyurdu: İşte yaz okulu tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaz okullarına dair yapılacak açıklama merakla bekleniyordu. Bakan Mahmut Özer, eğitim-öğretimle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Deprem bölgesine öncelik verileceğini kaydeden Özer, "Oradaki öğrenme kayıplarını gidermemiz gerekiyor. Bu kapsamda afet bölgesindeki okullarda eğitim-öğretim, kademeli olarak başlatıldı." dedi.

"3 Temmuz'da dersler başlayacak, 1 Eylül'de sona erecek"

Yaz okulları hakkında bilgi veren Bakan Özer, "Eğitim-öğretim sezonu, 16 Haziran'da tamamlanacak. Deprem bölgesindeki 11 ildeki öğrenim kayıplarının giderilmesi amacıyla 1 Ağustos-1 Eylül arasında yetiştirme kursları yapılacak. Öğrenciler de öğretmenler de istedikleri okullardaki kurslara katılabilecek. 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarda okuyan öğrenciler, isteğe bağlı olarak yaz okullarına katılacak. Bu yaz okullarında 3 Temmuz'da dersler başlayacak, 1 Eylül'de sona erecek." ifadelerini kullandı.

Destekleme ve yetiştirme kursları da açılacak

8 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin yanı sıra mezun öğrenciler için de destekleme ve yetiştirme kurslarının açılacağını belirten Bakan Özer, "Bilim ve sanat alanlarındaki programlara 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar bütün öğrenciler katılabilecek. Anaokullarında da yaz eğitimleri başlatılacak. Afet bölgesindeki okullarda bu programlar, yeni eğitim-öğretim sezonunun ilk 4 haftası boyunca devam edecek." dedi.

Yorumlar (0)