Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Mahmut Özer, "Okulları kapatmak çözüm olmuyor. İkinci döneme de aynı kararlılıkla ve aynı tedbirlerle devam edeceğiz." dedi.

EĞİTİM 06.02.2022, 18:51
Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Özer, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. 

Yüz yüze eğitim

Bakan Özer'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Okulları kapatmak çözüm olmuyor. İkinci döneme de aynı kararlılıkla ve aynı tedbirlerle devam edeceğiz. Önlemleri en üst seviyede uygulayarak süreci yürüteceğiz. 

Minimum çift doz aşı yaptırmış öğretmenlerin oranı yüzde 90.

Bursa'daki iki okulumuzda hızlı test kiti yapılıyor. Onay alınca da okullarımıza dağıtacağız. Sağlık Bakanlığı'nın da desteğiyle okullarımızda kullanmaya başlayacağız. Umut ediyoruz ki bu test kitlerini ihraç da edeceğiz. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu

Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen arasında bir fark yok. 3+1 sene kalmak suretiyle sözleşmeli öğretmenlere birtakım haklar getirdik. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun 3 Şubat'ta yasalaşmasıyla birlikte mevcut öğretmenlerimiz hiçbir hak kaybına uğramadı. 

Yeni atamalarda öğretmenlerimiz okullara gidecekler fakat hemen sorumluluk verilmeyecek. 240 saatlik bir eğitime tabi tutulacaklar. 1 senelik sürecin sonunda değerlendirmeden geçecekler. Bu esnada bir mülakat yapılacak. Mazeret gösterenlerin süreci 2 yıl olacak. Değerlendirme yapacak olan komisyonun adayı reddetme hakkı olmayacak. 

Başöğretmenlik ve uzmanlık için daha evvel sınavın kaldırılması yönünde talepler oldu. Bakanlık olarak öğretmenlerimizi sürekli olarak geliştirmek istiyoruz. Meslekte 10 yılını tamamlamış olan öğretmenler için minimum 180 saatlik bir eğitim süreci düşünüyoruz. Sürecin sonunda sınava tabi tutulacaklar. Yüksek lisans yapanlar uzman öğretmenlik sınavından, doktorasını tamamlayanlar ise başöğretmenlik sınavından muaf olacak. Öğretmenlerimiz kendilerini geliştirdikçe yeni haklar elde edecekler. 

Söz konusu kanun tüm öğretmenleri kapsıyor. Özel eğitim kurumlarında 10 senesini tamamlamış olan öğretmenler de uzmanlık sınavına girebilir ve sertifika alabilir. Özlük haklarını kullanabilmesi için kamuya geçmesi gerekir. 

Atama ve sınav

2021 KPSS puanıyla atama yapılacak. Yeni bir gelişme olursa kamuoyuyla paylaşırız. 

LGS'de herhangi bir değişiklik düşünmüyoruz."

Yorumlar (0)