Bakan Özer'den yeni eğitim öğretim yılı hakkında açıklama

Bakan Özer, "Eğitim-öğretimin başlayacağı tarihe dek tüm okullarımızın yeni döneme hazır olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

EĞİTİM 17.08.2021, 20:48 18.08.2021, 13:29
Bakan Özer'den yeni eğitim öğretim yılı hakkında açıklama

İlk günden beri sel ve yangından etkilenen bölgelerdeki duruma dair yetkililerle devamlı temas halinde olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, genel değerlendirme yapmak amacıyla afet bölgelerindeki tüm il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile video konferans üzerinden bir araya geldi.

Bakan Özer, afet bölgelerinde yer alan eğitim kurumlarındaki faaliyetlerde gelinen son duruma, bakım, onarım ve hasar tespiti çalışmalarına dair yetkililerden bilgi aldı.

"Çalışma arkadaşlarımız sahada"

Yurdun dört bir köşesinde olduğu gibi afetten etkilenen bölgelerde de öğrenci, öğretmen ve velilerin her zaman yanında olduklarını kaydeden Bakan Özer, şu sözleri sarf etti:

"Çalışma arkadaşlarımız, afetzedelerin barınma gereksinimlerinden okullarımızın eksikliklerinin giderilmesine kadar her ne gerekiyorsa yapılması için sahada. Öğretmenlerimiz ve danışmanlarımız, psikolojik destek ile yaraların sarılması için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Eğitim merkezlerimizin yemekhaneleri yurttaşlarımıza kahvaltı ve akşam yemeği sunuyor.

"Hiç kimsenin şüphesi olmasın"

Bahse konu bölgelerde öğrencilerin okullara erişimi ve devamı hususunda sıkıntı yaşamamaları için gerekli önlemler alındı. Kentlerimize gerekli kaynak aktarımı yapıldı. Eğitim-öğretimin başlayacağı tarihe dek tüm okullarımızın yeni döneme hazır olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Yorumlar (0)