Bakan Özer'den "uzman öğretmen" sınavıyla ilgili eleştirilere yanıt!

"Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı" ile ilgili gelen eleştirilere yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bazı kişiler, konuyu siyasi bir rant alanı olarak görüyor. Hedefimiz, öğretmenler arasında karmaşık bir hiyerarşi oluşturmak değil. Öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini hayat boyu sürdürmesini istiyoruz." dedi.

EĞİTİM 07.10.2022, 19:46 09.10.2022, 08:35 Hakan Öksüz
Bakan Özer'den "uzman öğretmen" sınavıyla ilgili eleştirilere yanıt!

Afyonkarahisar'da bir programa katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kasım ayında yapılacak "Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı" ile ilgili bilgiler verdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte 60 yıllık bir hayali, gerçeğe dönüştüreceklerinin altını çizen Bakan Özer, "Eğitim sistemi, bu kanunla birlikte değişim geçirecek. Öğretmenlerimiz, alacakları meslek içi eğitimlerle birlikte kendilerini geliştirecek. Öğretmenlerin hakları da toplum içindeki prestijleri de daha üst noktaya taşınacak." diye konuştu.

"Ciddi bir manipülasyon var"

Söz konusu kanuna ilişkin çeşitli eleştirilerin geldiğini hatırlatan Bakan Özer, "Bazı siyasetçiler, bu kanunla ilgili çalışmaları eleştiriyor. İşi ranta çevirdiler. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili son aylarda ciddi bir manipülasyonun olduğunu görüyoruz. Bunun yeni bir sistem olmadığını hatırlatayım. Eski bakanımız Hüseyin Çelik'in 2004 yılında getirdiği uygulamanın daha gelişmiş bir versiyonu. O dönemde belli bir kota getirilmişti. Şimdi kota yok." dedi.

"Soru kitapçıklarını yayımlayınca olumlu geri dönüşler aldık"

Eğitim sistemine yeni hiyerarşiler ekleyerek öğretmenler arasında ayrımcılık yapma gibi bir dertlerinin olmadığını söyleyen Bakan Özer, "Eleştirilerin genelde sınava girmekle ilgili olduğunu gördük. Örnek soru kitapçıklarını yayımlayınca öğretmenlerden olumlu bir geri dönüş aldık. Dolayısıyla uygulamaya ilişkin şüpheler azaldı. Bazı kişiler, bu meseleyi siyasi bir rant aracı olarak gördüler. Öğretmenlerimize 'sınava girmeyin' çağrısında bulundular. Buna rağmen sınava başvuran öğretmenlerimizin sayısında ciddi bir artış oldu. Başvuru yapan öğretmen sayımız 614 bin. Eğitimlerini bitiren öğretmenlerimizin yüzde 96'sı sınava giriyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)