Bakan Özer'den 'PCR testi' ve 'yüz yüze eğitim' açıklaması

Mahmut Özer, "Sınıflardaki vaka sayısı kaç olursa olsun yüz yüze eğitime devam edilecek. Öğrenci ve öğretmenler, PCR testi yaptırmalarının akabinde 6 saat kadar bekliyorlar. Bu süre zarfında negatif test neticesini almadan okula dönüş yapamayacaklar." dedi.

EĞİTİM 06.03.2022, 22:57 07.03.2022, 16:16
Bakan Özer'den 'PCR testi' ve 'yüz yüze eğitim' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Özer, bir televizyon programında soruları cevapladı, gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

"LGS'de sistem değişikliği söz konusu değil"

Haziran ayında yapılacak olan LGS'de herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine Özer, bu sınavın bir sıralama sınavı olduğunu, altyapısı hazırlanmamış, beklenmedik yeniliklerle öğrenci ve velilerin tedirgin edilmeyeceğini daha evvel dile getirdiklerini hatırlattı.

Özer, "5 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan LGS'de 2021'e göre herhangi bir değişiklik olmayacak. Hem süre hem de sorularla ilgili değişiklik yok." dedi.

"Test neticesini almadan okula gitmeyecekler"

Bakan Özer'e, koronavirüs şüphesi ile PCR testi yaptıran öğrenci ve öğretmenin test neticesi çıkana değin okula gidip gidemeyeceğine yönelik soru da yönetildi.

Özer, söz konusu soru üzerine, "Sağlık Bakanlığı tarafından yeni kararlar açıklandı. Sınıflardaki vaka sayısı kaç olursa olsun yüz yüze eğitime devam edilecek. Testi pozitif olan öğrenci ve öğretmenlerimiz kendilerini izole edecekler ve bir hafta sonra okula geri dönüş yapacaklar. 5 günün ardından herhangi bir semptom göstermiyorsa testleri negatif çıkması halinde okula dönebilecekler. Öğrenci ve öğretmenler, PCR testi yaptırmalarının akabinde 6 saat kadar bekliyorlar. Bu süre zarfında negatif test neticesini almadan okula dönüş yapamayacaklar. Bunun kararını açık ve net olarak koymamız gerekiyor." şeklinde konuştu. 

"Yüz yüze eğitimin alternatifi yok"

1,5 senelik aranın ardından 6 Eylül 2021'de yüz yüze eğitime geçişin alınan en kritik kararlardan biri olduğunu kaydeden Özer, "Salgın sebebiyle eğitim çok etkilendi. Hiçbir şey yüz yüze eğitimin yerini tutamaz. Bunu herkes gördü." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)