Bakan Özer'den 'atama' açıklaması

Mahmut Özer, "20 bin öğretmen ataması yapacağız. 1 Eylül tarihinde öğretmenlerimiz okullarına ulaşacaklar. 20 bin öğretmen atamasındaki dağılımları önceliklerimize göre belirledik. En büyük önceliğimiz ise okul öncesi eğitim." dedi.

EĞİTİM 25.07.2022, 22:20 26.07.2022, 14:47
Bakan Özer'den 'atama' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Özer, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları cevapladı.

"LGS yerleştirme neticeleri çok iyi"

Özer'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"LGS yerleştirme neticeleri çok iyi. Öğrencilerin yüzde 95'i tercih ettiği okula yerleşti. Özellikle sosyal bilimler ve fen liselerindeki doluluk oranı yüzde 100'ü buldu. En ciddi artış mesleki teknik Anadolu liselerinde görüldü, bu artış yüzde 95'e ulaştı. 

"İlk önceliğimiz okul öncesi eğitim"

20 bin öğretmen ataması yapacağız. 1 Eylül tarihinde öğretmenlerimiz okullarına ulaşacaklar. 20 bin öğretmen atamasındaki dağılımları önceliklerimize göre belirledik. En büyük önceliğimiz ise okul öncesi eğitim. Toplam 7 bin 503 okul öncesi öğretmen ataması yapacağız. İkinci ağırlık ise sınıf öğretmenliğinde. Özel eğitim için de bin 250 öğretmen atayacağız. Atanacak sınıf öğretmeni sayısı ise 2 bin 233. Toplam 39 alanda öğretmen alımlarına ilişkin süreçler devam ediyor. 

"Bağış diye bir şey yok"

Bakanlığımızın okulların hepsinin gereksinimlerini karşılayabilecek potansiyeli de var, gücü de var, parası da var. Veliler, bize şikayet iletsinler, para vermesinler. Kayıt aşamasında bağış diye bir şey kesinlikle yok. Bütün özel okullarda maksimum yüzde 37 olacak şekilde zam yapılabileceğini açıklamıştık. Uymayanları şikayet etsinler, gereken her şeyi yapalım."

Yorumlar (0)