Bakan Özer'den "ara tatil" ve "öğretmenlere izin" duyurusu

Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer, nisan ayında okulların bir haftalık ara tatile gireceğini duyurdu. Bakan Özer, öğretmenlere de idari izin müjdesi verdi.

EĞİTİM 25.03.2023, 10:41 Hakan Öksüz
Bakan Özer'den "ara tatil" ve "öğretmenlere izin" duyurusu

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından ülke genelinde okulların açılması iki hafta ertelenmişti. Deprem nedeniyle tatilin uzatılmasından dolayı bu dönem ara tatilin yapılmayacağına ilişkin iddialar ortaya atılıyordu. Deprem bölgesinde eğitim hayatı yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler ise ara tatilin bu yıl yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. 

"Ara tatilde öğretmenler idari izinli sayılacak"

Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer, "ara tatil" konusundaki kafa karışıklığını gidermek için bir açıklamada bulundu. Bir gazetenin sorularını yanıtlayan Bakan Özer, 17-24 Nisan'da ara tatilin yapılacağını duyurdu. Nisan ayında eğitime bir hafta ara verileceğini kaydeden Özer, öğretmenlerin bu tatilde idari izinli sayılacağını belirtti.

Öğretmen atamaları hakkında açıklama yapmıştı

Öğretmen ataması hakkında dün bir açıklamada bulunan Bakan Özer, 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde ön atama başvurularının alınacağını söylemişti. 4 Nisan'da sınav merkezlerinin ilan edileceğini ifade eden Özer, 7-16 Nisan tarihleri arasında yapılacak sözlü sınavların sonuçlarının 18 Nisan'da duyurulacağını vurgulamıştı.

2-6 Mayıs tarihlerinde atama tercihlerinin yapılacağını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Özer, "8 Mayıs'ta sonuçlar belli olacak. 1 Eylül itibarıyla atanan öğretmenlerimiz görev başı yapacak. 103 alandan 45 bin öğretmen ataması yapılacak. Sınıf öğretmenliği için ayrılan kontenjan 7 bin 878. 3 bin 604 rehberlik öğretmeni, 3 bin 269 okul öncesi öğretmeni, 2 bin 656 ilköğretim matematik öğretmeni ve 2 bin 604 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni alınacak.

Yorumlar (0)