Bakan Özer'den "ara tatil" açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den kritik "ara tatil" açıklaması geldi. Bakan Özer, 11-15 Nisan tarihleri arasında öğretmenlerin okula gitme zorunluluğunun bulunmayacağını belirtti.

EĞİTİM 30.03.2022, 01:34 30.03.2022, 01:52 Hakan Öksüz
Bakan Özer'den "ara tatil" açıklaması!

Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önemli sorulara yanıt verdi. Bakan Özer, öğretmenlerin nisan ayındaki seminer dönemine dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özer, 11-15 Nisan tarihleri arasında öğretmenler ile okul yöneticilerinin okula gitme zorunluluğunun bulunmayacağını kaydetti.

"Yüz yüze eğitimin önemi anlaşıldı"

Pandemi nedeniyle yaklaşık bir buçuk yıl boyunca uzaktan eğitim verildiğini hatırlatan Özer, ülke genelinde yüz yüze eğitime geçmenin ciddi bir başarı olduğunu ifade etti. Uzaktan eğitim döneminde öğretmen, öğrenci ve velilerin oldukça zorlandığını aktaran Mahmut Özer, "Aileler, ciddi zorluklar çekti. Yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğu böylece bir kez daha anlaşıldı." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu dönemde büyük fedakârlıklarla görevlerini en iyi şekilde yapan öğretmenlere teşekkür etti. Öğretmenlerin maske takarak ders anlattığını hatırlatan Özer, bunun oldukça zor olduğunu belirtti.

Bakan Özer, bu dönemde verilen "öğrenme kayıpları" derslerinin bir hayli önemli olduğuna değindi. Öğrencilerdeki çekingenlik duygusunun giderilmeye çalışıldığını belirten Özer, bu dersleri ulaştırdıkları öğrenci sayısının 4,5 milyonu bulduğuna işaret etti.

Okullaşma oranı arttı!

Okullaşma oranının son 20 yılda ciddi bir ivme kazandığına değinen Bakan Özer, okul öncesi eğitime daha fazla önem vermeye başladıklarını söyledi. 2000'li yıllarda okullaşma oranının yüzde 44 olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı  Özer, bu oranın yüzde 90'a çıkarıldığını ifade etti. Özer, böylece son 10 yılda ilk kez OECD ortalamalarına yaklaşıldığını kaydetti.

Eğitimde fırsat eşitliği konusuna özel bir önem verdiklerine değinen Bakan Özer, "Öğrenim görecek kişinin sosyal ekonomik durumu fark yaratmamalı. Bunun için okul öncesi eğitime önem veriyoruz. Okul öncesi eğitimi tüm öğrenciler için standart hale getirebilirsek, uzun vadede okullar arasındaki başarı farklarını minimuma indirebiliriz." dedi.

Yorumlar (0)