Bakan Özer açıkladı: e-Devlet'ten alınabilecek

Mahmut Özer, halk eğitim kurs sertifika ve belgelerinin e-Devlet üzerinden alınabileceğini duyurdu.

EĞİTİM 25.10.2021, 01:23 25.10.2021, 15:31
Bakan Özer açıkladı: e-Devlet'ten alınabilecek

Milli Eğitim Bakanı Özer, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, yaşam boyu öğrenme çerçevesinde yurttaşların taleplerine göre düzenlenmekte olan halk eğitim kurslarının erişilebilirliğini artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla yeni bir planlamaya gidildiğini belirtti.

Bahse konu kursların başarılı bir şekilde tamamlanması halinde edinilen sertifika ve belgelerin de halk eğitim merkezlerine gitmek durumunda kalmadan alınabilmesi adına yeni bir çalışmaya start verdiklerini kaydeden Özer, "Bundan böyle yurttaşlarımız, bu sertifika ve belgeleri e-Devlet üzerinden edinebilecekler. Söz konusu projeyi başarılı bir biçimde tamamlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum." sözlerini sarf etti.

44 milyondan fazla sertifika verildi

MEB yaşam boyu öğrenme çerçevesinde, halk eğitimi merkezlerinde devamlı olarak kurslar veriyor. Mevzubahis kurslar ile kişilerin beceri, bilgi ve yetkinliklerini geliştirmeleri için destek sağlanması hedefleniyor.

Kursların bütün süreçleri, bakanlıkça hazırlanan e-Yaygın sistemi üzerinden yürütülüyor. Bu çerçevede, Ekim 2021 tarihine dek geçen süre içerisinde yaklaşık olarak 40 milyon yurttaş, 44 milyonu aşkın sertifika aldı. Bundan böyle bu sertifikaların tümü e-Devlet üzerinden edinilebilecek.

Yorumlar (0)