Bakan 'okula başlama yaşı'nı hatırlattı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 'Okula yeni başlayacak kuzuların anne babaları için ufak bir hatırlatma' notuyla paylaştığı videoda, çocukların doğum tarihine göre hangi kademe okula gidebileceğine dair önemli bilgilendirmelerde bulundu.

EĞİTİM 27.07.2019, 10:50 27.07.2019, 12:26
Bakan 'okula başlama yaşı'nı hatırlattı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okula yeni başlayacak çocukların doğum yılına göre hangi kademe okullara gideceğine ilişkin, sosyal medya hesabı Instagram'dan bir video paylaştı.  

Selçuk, 'Okula yeni başlayacak kuzuların anne babaları için ufak bir hatırlatma' notuyla paylaştığı videoda, daha önce 66 ay olan ilkokula başlama yaşının 69 aya çıkarılmasına ilişkin yapılan düzenlemenin ardından çocukların doğum tarihine göre hangi kademe okula gidebileceğine netlik kazandırdı.

Videoda, yapılan yeni düzenlemenin ardından 2019-2020 eğitim-öğretim yılı yaş gruplarına göre okul kayıt durumuna ilişkin önemli tablolara yer verildi. 

Buna göre, Eylül 2019 itibarıyla 36-44 ay arasında olan 2016 doğumlu çocuklar boş kontenjan olması halinde anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına kayıt olabilecek. 33-35 aylık çocuklar ise kreş ve gündüz bakım evlerine kaydedilebilecek.

2015 yılında doğan 45-56 ay aralığındaki çocuklar boş kontenjan olması halinde anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına kayıt olabilecek. 2014'ün ocak, şubat, mart aylarında doğan 66-68 ay aralığındaki çocuklar ise okul öncesi eğitim kurumuna gidebilecek ve bu velinin isteği doğrultusunda bir sene ertelenebilecek. 57-65 aylık çocuklar da okul öncesi eğitim kurumlarının aday kaydına alınacak.

69-71 aylık çocuklar için bir sene erteleme mümkün

2013 yılının ocak, şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında doğan ve dolayısıyla Eylül 2019 itibarıyla 72-80 ay aralığında olan çocukların ilkokul 1. sınıfa kayıt yaptırması zorunlu olacak.

Aynı yılın ekim, kasım, aralık aylarında dünyaya gelen 69-71 aylık çocuklar için de ilkokul 1. sınıfa kayıt zorunlu olacak ancak bu velinin isteği doğrultusunda bir sene ertelenebilecek.

Diğer bir yandan, 'e-Okul' üzerinden çocukların okul öncesi çağ yaşını hesaplamaya imkân tanıyan 'Okula Başlama Yaşı Hesaplama Robotu' Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açıldı.

Bu uygulama sayesinde veliler, çocuklarının doğum tarihi bilgilerini girerek hangi kademe okula kayıt olabileceğini hesaplayabilecek.

Yorumlar (0)