Bakan müjdeyi verdi:81 ile 3 bin yeni anaokulu yapılacak

Kars'ta gerçekleştirilen Eğitim Değerlendirme Toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, toplantı sonrasında açıklama yaptı. Bakan Özer, açıklamasında 81 ile 3 bin yeni anaokulu yapılacağını ifade etti.

EĞİTİM 08.06.2022, 16:29 09.06.2022, 09:06
Bakan müjdeyi verdi:81 ile 3 bin yeni anaokulu yapılacak

Kars’a bir dizi programa katılmak üzere giden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Harakani Havalimanı'nda Kars Valisi Türker Öksüz, milletvekilleri Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Özer, daha sonra da Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı ve Kars eğitimi ile alakalı brifing aldı.

Kars’a 422 milyon liralık ilave bütçe

Toplantı sonrasında açıklama yapan Mahmut Özer, “2022 senesinde Milli Eğitim Bakanlığı olarak Kars'ta yeni okul yapımları, yık-yap ve güçlendirme çalışmaları kapsamında yeniden inşa edilecek okullarla alakalı Kars'a tahsis ettiğimiz eğitim yatırımlarının toplam bütçesi 445 milyon liraydı. Bugün gerçekleştirdiğimiz il değerlendirme toplantısında Kars'taki eğitim kalitesini daha da fazla artırabilmek amacıyla hızlı bir şekilde ihtiyaçları ve yatırımları karşılayabilmek adına bütçemize 422 milyon liralık ek bütçe koyarak Kars'taki Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini toplam 867 milyon liraya çıkarmış oluyoruz” dedi.

Okullarda doğal gaz dönüşümünü sağlamak için çalışıyoruz

Kars’ta açıklamalarına devam eden Bakan Özer, okullardaki doğal gaz dönüşümü çalışmalarının hakkında da bilgi verdi. Bakan Özer, “2022 senesi içinde güçlendirme ile yık-yap kapsamındaki bütün okullarımızı çok hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Böylece, bir sonraki eğitim ve öğretim yılında güçlendirme ile alakalı sıkıntısı bulunan hiçbir okulumuzun bulunmasını istemiyoruz’’ dedi.

Doğal gaz dönüşümü için yüksek bütçe ayrıldı

Doğal gaz dönüşümü projesi hakkında önemli açıklamalar yapan Özer, ‘‘Bu konuda güçlendirme çalışmaları ile ilgili bütün ödeneklerimizi tüm ihtiyaçlar karşılayacak şekilde Kars ilimize tahsis ettik. Ayrıca yalnızca Kars'ta değil bütün illerimizde doğal gaza erişimi bulunup da doğal gaz dönüşümü gerçekleşmeyen okulun kalmaması amacıyla çok ciddi bir bütçe ayırdık. Kars da bu illerden bir tanesi. Zaten şu an mevcut doğal gaza erişimi bulunan okullarımızın dönüşümü yapılmıi durumda. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ilk kez doğal gaz erişimi olacak olan ilçelerimizde de okullarımızı dönüştüreceğiz. Böylece bütün okullarımızda doğal gaz erişimi sağlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Kars'a yeni okullar yapılacak

Bakan Mahmut Özer, 'Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun İzmir ve İstanbul’dan sonra Kars'a da yapılacağını belirterek, “Bu yatırımlar dahilinde Kağızman ilçemize 1 tane ilkokul ve 1 tane de ortaokul yapacağız. Burada merkezde bulunan Halefoğlu köyümüze ise 1 tane ortaokul yapacağız’’ dedi.

İstanbul ve İzmir’den sonra Kars’ta…

Açıklamalarına devam eden Bakan Özer, ‘‘Bugünün en güzel ve önemli projelerinden biri de özel eğitim ile alakalı Kars'ımıza yapmış olduğumuz yatırımdır. Burada bir özel eğitim uygulama okulu yapacağız ama ilave olarak bir de halk eğitim merkezi açacağız. Bunu daha önce açıklamıştım, şu an söylüyorum. İzmir’de ve İstanbul’da 1'er tane yalnızca 18 yaş üzeri engeli bulunan vatandaşlarımıza tahsis ettiğimiz halk eğitim merkezi açmıştık. Kars’a da bu merkezden 1tane yapacağız. Böylece özel eğitim uygulama okulumuzla birlikte halk eğitim merkezini de aynı bina içerisinde Kars ilimize kavuşturmuş olacağız. Ayrıca tüm bunların dışında Kars'a yeni bir fen lisesi ve tarım ile hayvancılık alanında güçlü alt yapısı olan tarım lisesi inşa edeceğiz" diye söyledi.

‘‘81 ilde toplam 3 bin yeni anaokulu yapacağız’’

Habere göre 81 ilde yeni 3 bin anaokulu da yapılacağını ifade eden Bakan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizlerin ilk sırada öncelik verdiğimiz konulardan bir tanesi de okul öncesi eğitimde okulların sayısını arttırmak. Bu kapsamda Türkiye'nin her yerinde, 81 il ve 922 ilçede halkımızın çocuklarının okul öncesi eğitime erişimini sağlamak için 3 bin tane yeni anaokulu yapıyoruz.Sayın Cumhurbaşkanı'mız da bunu açıkladı. Bu çalışmalar neticesinde Kars'taki anaokulu sayılarını artırmıştık. Şimdi anaokulu sayımıza 5 tane daha anaokulu ilave emek için karar aldık.

Yine yık-yap projesi kapsamında yıkılmış olup ama hala yapılmamış olan 4 tane ortaokula ve 1 tane de ilkokula bugün hemen yapım iznini verip yatırım programına ilave etmiş bulunuyoruz” dedi.

Bakan Özer, açıklamalarının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti ve partililer ile basına kapalı şekilde toplantı yaptı.

Yorumlar (0)